Cauta reteta

Harees - carne cu piure de grau

Harees este un fel de mincare dintre cele traditionale in Emiratele Arabe Unite ,fiind inca in mare masura popular in casele celor bogati si saraci.Este simplu de gatit si baza fin din carne,apa si grau . Este preferat pt a fi servit musafirilor invitati acasa si este intotdeauna servit l anunti,logodne,sarbatori,petreceri si Eid (sarbatoarea religioasa a musulmanilor dupa 1luna de post).In timpul sfintei luni de Ramadhan este facut zilnic si masiv proportionat pt a fi distribuit peste tot in vecinatate (vecii,rude,prieteni..). Multe familii cred ca este masa principala care trebuie servita imediat dupa s-a incetat postul. Sanatoas si nutritive,el este un fel de mincare delicat care ia multe ore pt a se pregati. In casele din zona Golfului este mincat cu mina dreapta,ceea ce tine de traditie. Este servit serparat in toate ocaziile majore.Acest fel de mincare poate fi facut si cu pui sau iepure salbatic.


INGREDIENTE:
• 950 gr gat si picior de miel (sau oiae)
• 10 cesti apa
• 3 cesti harees ( carnea intreaga inmuiata peste noapte)
• 1-2 ceasti samen grau pt décor ( este un fel de grau irodanian)
• 1 lingura sare

PREPARARE:
Amestecati toate ingredientele intr-o oala de otel adanca si puneti la foc mic pt 2ore
.Dupa 2ore adaugati sarea 1cana apa fiarta si amestecati.Acoperiti cu un material sau panza si legati-o bine facand un fel de capac din acest material si puneti un obiect mai greoi deasupra..Reduceti focul la cel mai scazut nivel fierband pt inca 45 min suplimenatre.Trageti capacul si scoate-ti oasele si grasimea de pe carne. Luati-o de pe foc sic un mixer bateti amestecul pina devine lipicios,moale si pufos.
Transferati intr-o farfurie mare si nivelati cu spatele unei linguri.
Turnati o cana fierbinte de grau paste si serviti indata.

sursa:dubai.myforum.ro

Total continuturi