Cauta reteta

Kofta - chiftelute in sos

Este o mancare specifica zonei Orientului mujlociu,in special al Golfului Persic,dar se mai intalneste si in India, sud-estul europei .
Retele variaza de la zona la zona,iar kofta vegetariana sub numele de lauki kofta, shahi aloo kofta si malai kofta sunt foarte populare in India.
INGREDIENTE:
* 500 gr carne tocata de vita sau miel
* 1 ceapa medie tocata marunt
* 2 catei de usturoi zdrobiti
* 2 linguri coriandru verde maruntit (sau patrunjel)
* 2 lingurite cumin ( chimion)
* 2lingurite coriandru pudra
* 2 lingurite turmeric
* 1 lingirita gignger
* sare
* piper


PT SOS:

* 1 ceapa taiata marunt
* 3 catei usturoi
* 1 rosie mare taiata
* 1 conserva rosii cu bullion
* 250 ml apa
* 1 lingurita chimion
* 1 lingurita coriandru
* sare
* piper


PREPARARE:
Toate ingredientele se amesteca si se da forma unor chiftelute.
Se incepe a se pregati sosul imediat dupa ce ati preparat carnea cu condimentele. Se adauga si chiftelutele in sosul pe care l-am pus pe foc si lasam la fiert pt a mai scade sosul.
Cand sunt gata se orneaza si se pot servi cu orez.

sursa:dubai.myforum.ro

Total continuturi