Cauta reteta

Maklouba - rasturnata


INGREDIENTE:
* 1 carne pulpe de pui
* 6-7cartofi
* 2-3 vinete mari
* conopida
* orez
* ( ceapa - optional )
* mult usturoi
* smantana


PREPARARE:

Se pune la fiert carnea de pui, in apa cu multa vegeta . Intre timp, se prajesc cartofii taiati rondele de grosime medie (sa nu se faca chipsuri)cu ceapa. Se prajeste apoi conopida rupta in buchetele si se scoate pe servetele, ca sa absoarba suplusul de ulei. Vinetele se curata de coaja si se prajesc, tot taiate rotund (fara a le sara insa pt ca lasa multa apa).
Intre timp, se pregateste o cana cu orez (nefiert) si se curata circa 2 capatini de usturoi. Dupa ce fierbe carnea de pui, este scoasa din apa iar apa se drege cu mult piper si putin sare daca mai este cazul.

Se aseaza in oala asa, in straturi: putin ulei, carnea de pui, vinetele, conopida, cartofii si se presara printre ele cateii de usturoi. Deasupra se pune orezul si peste toata compozitia se adauga apa de pe carne. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert, pana fierbe orezul. Verificati oala din cand in cand, sa nu scada apa si sa se prinda de fundul oalei.



Cand a terminat de fiert, se intinde un celofan sau o musama pe masa si se rastoarna efectiv oala cu fundul in sus! Apoi, fiecare participant la masa, isi trage partea lui, peste care adauga multa smantana!

sursa:gustos.ro

Total continuturi

Gustariarabestiblogspot. Un produs Blogger.