Cauta reteta

Falafal - Varianta 1



INGREDIENTE:
*1/2kg. boabe naut,
* 250gr. cartofi dulci fierti
* 250gr. ceapa,
* 30gr. ardei iute proaspat (cili)fara samburi,
* 5 catei usturoi,
* 1 lingura bicarbonat,
* 1 lingurita sare,
* 1/2 lingurita scortisoara,
* 3/4 lingurita coriandru(seminte),
* 1 1/2 lingurite chimion macinat,
* piper negru,
* ulei pentru prajit

PREPARARE:
Se imoaie boabele de naut cel putin 8 ore, dupa acea se spala si se strecoara.
Se adauga, cartofii, ceapa, usturoiul si ardeiul si se macina in masina de carne ( de preferat sa nu fie macinata prea fin) .
Se acopera si se lasa sa stea putin la rece. O ora inainte de prajit se adauga bicarbonatul si condimentele si se amesteca bine.
Se fac cu mainile umede sfere mici si se prajesc in ulei adanc si incins, pina primesc culoare in toate partile.

Total continuturi