Cauta reteta

Makrout Louz



INGREDIENTE:

-3 masuri migdale macinate
-1 masura zahar tos
-coaja rasa de la 2 lamai
-5 oua (aproximativ.... se adauga ouale pe rand pentru a vedea de cate este nevoie in functie de marimea lor)


SIROP:
-2 masuri zahar tos
-1 masura apa
-2 linguri apa de floare de portocal
-zahar pudra
-4-5 granule de guma arabica macinata(meska sau smaq elaarbi) (facultativ)


PREPARARE:
1.Amestecati migdalele zaharul si coaja de lamaie.
2.Adaugati ouale unul cate unul, lucrand in acelasi timp preparatul, pana la obtinerea unui aluat ferm.
3.Confectionati, pe o suprafata pudrata cu faina, rulouri de aluat de migdale pe care le aplatizati la 2,5-3 cm inaltime si 3 cm latime.
Apoi decupati in romburi pe care le pudrati cu faina.
4.Asezatile unul cate unul intr-o tava
5.Da-ti la cuptor la foc moderat pentru 15-20 min pana ce prajiturile au o culoare aurie.


Intre timp pregatiti siropul:
1.Fierbeti pentru 10 minute zaharul, apa, guma arabica.
2.Parfumati cu apa de floare de portocal.
3.Lasati sa se raceasca.


Dupa care....
1.Muiati prajiturile in sirop. Scurgeti-le.
2.Tavaliti de 2.3 ori in zahar pudra.
3.Lasati sa se usuce.

Presentati-le si serviti-le in cheste de hartie.

sursa:rasarit.com

1 comments:

Carmen spunea...

Multumesc de vizita!
Arata superb si sigur am sa le incerc!
Felicitari pentru blog!

Total continuturi

Gustariarabestiblogspot. Un produs Blogger.