Cauta reteta

Ojja cu chiftelute




INGREDIENTE:

• 5 linguri pasta de rosii
• 4 linguri ulei de masline
• 2 catei de usturoi zdrobiti
• 150g rosii tocate
• 2 lingurite seminte de chimen
• 100g ardei iuti de iuteala moderata, fara seminte, tocati
• 4 oua
• 150g carne de vita tocata
• 1 ceapa tocata
• 4 linguri patrunjel tocat
• 1 lingurita menta uscata
• 1 lingurita pasta harissa
• sare
• piper
• frunze de patrunjel, pentru ornat


PREPARARE:
Se combina carnea tocata cu 1 lingurita seminte d echimen, ceapa tocata, patrunjel tocat, menta uscata, harissa, sare si piper; se amesteca bine folosind mainile. Se modeleaza chiftelute mici in forma de bile de 2-3 cm diametru. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie; se adauga pasta de rosii si se amesteca bine. Se adauga usturoiul si rosiile, se asezoneaza cu sare si pipwr. Se adauga 1 lingurita seminte de chimen si se amesteca bine. Se lasa la foc mediu cca. 5 minute. Se adauga 1/2 cana apa si se fierbe, acoperit 20 de minute. Se adauga ardeii iuti; se gateste inca 10 minute. Se adauga chiftelutele, se amesteca bine si se gateste 7 minute. Se sparg ouale intr-un castron, apoi se asaza cu grija, folosind o lingura, deasupra mixturii din tigaie. Imediat ce albusurile s-au intarit, se scot ouale cu o spumiera si se asaca, unul langa altul, pe un platou. Mixtura din tigaie se toarna in jurul ochiurilor; se orneaza cu frunze de patrunjel si se serveste.

Total continuturi