Cauta reteta

Katayef






INGREDIENTE:

6 cani faina
1 lingurita de drojdie
6 cani lapte
3 cani crema Kashta proaspata
3 cani Kashta facuta de casa
3 cani alune de padure macinate
1 cana zahar pudra
1 lingura apa de trandafiri
2 linguri apa de flori de portocal
1/2 cana gem de lamaie
1/2 cana fistic macinat
6 cani ulei
3 cani sirop


SIROPUL:
2 cani zahar
1/2 cana apa cu 1 lingurita suc de lamaie adaugata


Amestecati intr-un castron zaharul, apa si sucul de lamaie pana cand se dizolva zaharul.
Luati castronul si puneti-l sa fiarba la foc, dupa ce ajunge sa fiarba lasati inca 5 minute pe foc.
Siropul se poate pastra 2 saptamani intr-un borcan curat, si pana la 4 luni in frigider.



KASHTA FACUTA DE CASA:
3 cani lapte praf
1/4 cani faina alba rafinata
4 cani apa


PREPARARE:
Amestecati ingredientele f bine si puneti-le la foc mediu.
Amestecati bine si continuu cu o lingura astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Cand incepe sa fiarba lasati-o pt 5 minute apoi luati-o de pe foc si turnati-o intr-o tigaie larga.
Dupa 2 minute indepartati crema care s-a format la suprafata si puneti-o deoparte. Continuati sa faceti acest lucru pana cand se termina crema.


ALUATUL:

Amestecati faina, drojdia si laptele pana cand obtineti un aluat moale.
Tineti-l deoparte pana cand se dubleaza in volum.
Umpleti un vas cu fanta pentru turnat cu o parte din aluat.
Incepeti sa turnati cerculete mici intr-o tigaie la foc.
Puteti face cercurile cat de mari sau cat de mici doriti.
Dupa 1 minut intoarceti cerculetele pe partea cealalta pentru 2 secunde, apoi scoateti-le.

Amestecati alunele macinate cu zaharul pudra, apa de trandafiri si apa de flori de portocal.
Luati cate 1 lingurita din amestec si puneti in centrul cerculetelor.
Faceti acelasi lucru cu cate 1 lingura de Kashta.
Inchideti katayef (cu umplutura inauntru) pentru a forma o semiluna.
Sigilati-o ferm apasand pe margini.
Prajiti in ulei katayef umplute pana cand devin aurii.
Scoateti-le afara si puneti-le in sirop pentru cateva minute.
Scoateti-le din sirop si serviti-le fierbinti.


Puteti face Kashta mai simplu:

2 cani smantana groasa
2 linguri amidon
2 lingurite apa de flori de portocal
2 linguri zahar

Incalziti smantana pe foc.
Intre timp amestecati separat amidonul cu putina smantana.
Adaugati amidonul la smantana si lasati sa fiarba.
Adaugati apa de portocal si zaharul si amestecati continuu pana cand obtineti o crema groasa.

sursa:rasarit.com


3 comments:

misschocolat spunea...

Buna seara.Ma bucur ca ti-am descoperit blogul.Sunt o mare fana a bucatariei arabesti.Imi place ca am gasit reteta de Kateyef si ca am gasit cum se face Kashta pt ca este unul din dulciurile mele preferate si niciodata nu am stiut cum se face compozitia.Poate postezi si reteta de baclava.Bine te-am gasit!

www.lumea-islamica.com spunea...

foarte buna prajitura, multumim de reteta

Gustari Arabesti spunea...

Cu placere :)

Total continuturi