Cauta reteta

Tocanita Emirate

Reteta traditionala din Emiratele Arabe Unite.

INGREDIENTE:
* 1kg carne pui taiata felii
* 6 cani apa ( sau mai mult dupa ochi )
* 3 dovlecei taiati bucatele
* 3 cepe medii taiate
* 3 usturoi pisati
* 1 bucata ginger pisata
* 4 linguri bulion
* 3 cartofi mari taiati bucati
* 2 vinete medii , coapte si taiate bucati
* 4 rosii medii taiate bucati
* 3 limes uscate
* 2 ardei iuti taiati bucatele
* 1 cub maggie gust de pui
* 1 lingura condimente arabesti ( 7 spices)
* 1 lingurita scortisoara
* 1 lingurita turmeric
* 1 lingurita curry
* 1 lingurita usturoi pudra
* 1 lingurita coriandru pudra
* 10 boabe caradmom
* 1 cana corindru fresh ( eu nu am avut in acel moment )


PREPARARE:
Se pune la fiert puiul, cand este gata se scoate separat iar apa in care a fiert se pastreaza pentru mai tarziu.
Intr-o tigaie in ulei se pune la calit ceapa, gingerul , si usturoiul.Cand ceapa devine maronie se adauga bulionul , dovleceii, vinetele, cartofii, lime si se calesc pentru 3-4 minute
Apoi se adauga bucatile de pui facute impreuna cu apa in care au fiert si cu toate condimentele.
Se amesteca , se lasa la foc mic si se verifca pana cand cartofii devin moi iar puiul este gata.

Total continuturi

Gustariarabestiblogspot. Un produs Blogger.