Cauta reteta

Zaalouk marocan


INGREDIENTE :


* 2 rosii medii 
* 2vinete
* 2 linguri ulei masline
* 2 catei usturoi pisati
* 1 lingurita harissa ( este un sos picant ) [1]
* 2 linguri coriandru ( de preferat fresh )
* 4 linguri suc lamaie
* 1 lingurita chimen
* sare
* piper


METODA DE PREPARARE:

Intr-o tigaie la foc mediu se prajesc in uleiul de masline vinetele pentru circa 10 -15 minute pana devin moi, apoi se decojesc. Se pun in blender pana devin ca o pasta.
Reduceti focul si puneti inapoi vinetele pasate in tigaie apoi adaugati rosiile, usturoiul , harissa, sucul de lamaie, chimenul, sarea, piperul si lasati totul la fiert pentru inca 5 minute.



[1] sosul harissa il puteti face si acasa  daca nu aveti  -  
 *5 chili (sau ardei iuti uscati )
* 1 lingura seminte de coriandru
* 2 lingurite de seminte de chimen
* 2 catei de usturoi
* 1/2 lingurita de sare
* 4-6 linguri de ulei de masline



Total continuturi