Cauta reteta

Kabsa emirateza


Am ajuns sa fac aceasta reteta de cel Putin 3 ori pe saptamana fiind favorita sotului. Aceasta reteta este specifica zonei, varianta saudita diferind Putin de cea emirateza, dar in concluzie se folosesc cam aceeleasi ingrediente. Se prepara cu carne de vita sau miel, dar eu azi am facut cu pui. Cantitatea se dubleaza la ceea ce voi posta fiind doar pentru doua persoane.

INGREDIENTE:
* 1 Cana orez basmati nefiert ( spalat si lasat in apa 30 min apoi stors )
* jumatate caserola piept pui 
* 1 lingura ulei masline
* 1 ceapa medie
* 7 catei usturoi ( 3 lasati intregi, restul taiati ) 
* 5 cuisoare
* 2 bete scortisoara
* 1 lingurita scortisoara pudra 
* 1 lingurita chimen pudra 
* 1 lingurita cardamom pudra sau (7-8 boabe)
* 1 lingurita Arabic mix sau biryani masala 
* sare
* 1 cub Maggie 
* 1 lingura pasta de rosii 
* 1-2 cani apa 


PREPARARE:
Intr-o oala se pune la incins uleiul cu ceapa, cuisoarele si betele scortisoara pana devin aurii. Se adauga carnea(sau puiul) impreuna cu usturoiul, toate condimentele si pasta de rosii. Anestecati si apoi adaugati apa. Se fierbe cateva minute. Se adauga apoi orezul nefiert . Lasati sa fiarba orezul pana cand nu Mai este visibila apa ( nu amestecati in timp ce fierbe ). Acoperiti si dati focul mic si lasati 15 min . Descoperiti dupa 15 minute , lasati Putin sa se odihneasca orezul si acoperiti din nou . Stungeti focul  si pregatiti farfuriile ! 
Pofta buna 😊 

Total continuturi