Cauta reteta

Dovlecei umpluti in sos laban - Kusa bel laban

O reteta foarte delicioasa care am incercat-o si am fost foarte multumita de rezultat, drept urmare ramane pe lista celor favorite !





INGREDIENTE : 
Depinde de nr de persoane , eu am facut pentru 2 astfel:
*  8 dovlecei
* jumatate caserola carne tocata de vita ( sau miel )
* 10 catei usturoi pisati 
* 1 ceapa medie maruntita
* 1 cutie iaurt 
* 1 cana lapte 
* 1 lingurita amidon de porumb sau faina
* unt 
* piper negru
* un pumn coriandru proaspat maruntit
* condimente pt carne  ( mai jos aveti detaliat )
* 1 cub maggie vita

PREPARARE:
Spalati dovleceii, gauriti-i in interior, treceti-i prin putina sare si lamaie.

AMESTECUL DE CARNE:
Preparati carnea astfel - amestecati carnea tocata din caserola cu ceapa maruntita, sare, piper si condimente ( chimen pudra, scortisoara, ginger pudra, boia si usturoi pudra ). Dupa ce ati condimentat carnea, prajiti -o. 

Umpleti apoi dovleceii cu carnea gatita.
La foc mic intr-o tigaie plasati dovleceii pe care i-ati umplut cu carne si prajiti-i pe ambele parti pana se schimba la culoare.( eu ii prefer "well done" ).

SOSUL DE IAURT :
Intr-o oala puneti cana de iaurt , cana de lapte , 1 lingurita de amidon (sau faina ) , cubul maggie, sare si piper negru. Fierbeti la foc mic pana compozitia devine cremoasa ( se ingroasa ). Apoi aduceti dovleceii si puneti-i in sosul obtinut. Lasati-i la fiert ( la foc redus ). 

Separat intr-o alta tigaie in 2-3  linguri de unt puneti usturoiul pisat si coriandrul maruntit si amestecati circa 5 minute. Stingeti focul si cand dovleceii s-au fiert , puneti aceasta peste dovleceii inecati in sosul de iaurt.
Nu va mai ramane decat sa ii savurati cu garnitura de orez sau pue si simplu paine :)
Pofta buna !

Total continuturi