Cauta reteta

Macaroane in sos bechamel arabesc


INGREDIENTE:

*½ kg macaroane ( sau 1 pachet paste penne )
* 2 linguri ulei de porumb
*1 ceapa (de dimensiuni medii), tocata
*½ Kg carne tocata
* Sare si piper pentru bechamel
*3 linguri de unt
*3 linguri de faina
*2 cani de lapte
*1 ou
*Sare si piper 
*1/8 lingurita de nucsoara, rasa
*2 linguri branza mozzarella

PREPARARE:


- Gatiti macaroanele (sau pastele)  in apa clocotita cu sare, iar cand sunt gata se scot si se scurg apoi intr-o oala mare, iar la sfarsit se adauga putin ulei pentru a nu se lipi.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu, se adauga ceapa, și se amesteca timp de 5 minute pana cand se inmoaie.
- Adaugati carnea de vita tocata, se amesteca din cand in cand si se lasa timp de 10 minute.
- Reduceti focul, amestecul se condimenteaza cu sare si piper, se lasa timp de 20 de minute sau pana csnd cea mai mare de lichid se evapora. ( eu prefer sa condimentez carnea separat in chimen, turmeric, usturoi si ginger si sa o las circa 10-15 min)


Pentru sosul bechamel

- Incalziti untul intr-o cratita la foc mediu, se adauga faina si se amesteca timp de 3 minute. Adaugati lapte la amestecul obtinut , amestecati continuu cu telul astfel incat sa nu se formeze galme) pana cand sosul se ingroasa. Lasa-ti sosul sa se raceasca, se adauga oul si se bate bine cu sosul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Incalziti cuptorul la 180 °
mpartiti sosul in 2 parti.
Se amesteca o jumatate cu 3 linguri de carne de vită tocata si jumatate de macaroane.Se introduce amestecul intr-o tigaie cuptor ca un prim strat, iar apoi se adauga restul de carne de vita, branza mozzarella ca un al doilea strat si macaroanele ca un al treilea strat, acoperit cu restul de sos bechamel.
Se coace in cuptor timp de 40 minute sau pana cand suprafata este aurie.

Total continuturi