Cauta reteta

Balaleet qatar



Reteta este putin diferita fata de varianta emirateza, dar cert este ca acest aperitiv (sau mic dejun sau dinner ) este consumat in aproape toate tarile din Golful Persic, nu numai in zilele de Ramadan dar si in restul zilelor. Noi il preferam la micul dejun sau masa de seara. 

INGREDIENTE:
- 1/2 Cana fidea maruntita 
- 2 linguri zahar
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingurita ginger
- sare
- 1 lingura unt
- 1/4 cana suc portocale
- 1 ou ( omleta ) 

PREPARARE:
Se fierbe fideaua 2 min dupa instructiunile de pe pachet . Se scourge de apa si se anestca impreuna cu zaharul, scortisoara si gingerul. Se amesteca bine, veti observa cum zaharul se dizolva de la caldura fidelei. Intr o tigaie se Pune untul la incins si se adauga sucul de portocale. Se toarna aceasta compozitie deasupra fidelei si se lasa la foc mic timp de 10-15 min pana lichidul este absorbit cu totul . 
Se Pune intr o farfurie iar deasupra se Pune omleta de ou taiata fasii sau lasata intreaga. 
Pofta buna ! 

Total continuturi