Cauta reteta

Kofta m3a Laban - chiftele cu iaurt

Am incercat aceasta reteta si mi -a placut foarte mult. Este "heavy meal" deoarece contine si paine. Iaurtul aduce racorea in sosul de rosii foarte consistent . Aranjamentul  face toata reteta fiind o idee buna de a-I intampina pe musafiri in casa dvstra !! 


INGREDIENTE:
* 2 cani iaurt 
* 1 caserola carne tocata (vita sau pair) 
* 1 ceapa 
* 3 lipii ( Paine libaneza ) 
* 2 rosii taiate 
* 1 lingura bulion 
* 5 catei usturoi pisati 
* 1 lingurita usturoi pudra pentru (condimentat carnea )
* putini fulgi uscati de chilli ( pentru condimentat carnea )
* sare
* 1 cub Maggie 
* 2 lingurite unt 
* 2 lingurite zahar 
* Putin oregano 
* 1 lingurita chimeon pudra ( pentru condimentat carnea ) 
* 1 lingurita sumak + Putin pentru ornat ( topping ) 
* 1/4 Cana pini ( pt ornat iar daca nu aveti puteti locuit cu orice altceva ca alune, fistic, acaju, nuci ... ) 
1 ceapa verde sau corisndru fresh pentru ornat 

CARNEA
Se condimenteaza cu urmatoarele : chimen, sare, usturoi pudra si chilli. Se modeleaza in forma de bilute si se stropesc cu zeama de la o lamaie. 
Se pun la prajit dupa cum vedeti Mai jos . 
 Cand sunt gata , se lasa separat intr o farfurie.  Dupa aceea incepem sa preparam sosul.

SOSUL DE ROSII :
Se pune ceapa la calit in unt . Se adauga usturoiul pisat, rosiile taiate, cubul Maggie, zaharul, fulgi de chilli. Dupa ce rosiile devin moi, adaugam un pic de apa si oregano. Se la foc mare cc. 15 min . 


PAINEA:
O Paine o lasam intreaga iar celelalte doua le maruntim. Rand pe rand se pun la prajit in ulei de masline pana acestea devin maronii la culoare ( aveti grija caci se ard repede daca nu stati cu Ochii pe ele ).
Asa arata painea maruntita prajita.

PINII :
Se calesc in 2 lingurite de unt si sumak pana isi schimba culoarea. 



PREPARAREA:
Intr-o tava sau platou de servit, se aseaza pe nivele astfel: 

- primul strat painea 
- al doilea strat punem sosul de rosii deasupra painii

- al treilea strat iaurtul pe care déjà l am amestecat cu Putin usturoi pudra 
- al patrulea strat punem pinii si Mai presaram deasupra niste sumak 

- al cincilea strat si ultimul punem kofta ( chiftele ) si ornam cu coriandru proaspat sau ceapa 
  
Va doresc pofta buna ! 

Total continuturi

Gustariarabestiblogspot. Un produs Blogger.