Cauta reteta

"Rangeena" - desert emiratez cu curmale

Asa cum am promis zilele trecute, mi-am facut putin timp azi special pentru a posta minunata reteta de "Rangeena". Reteta originala este cu curmale tip "khalas" ( proaspete, partial coapte ) care din pacate in Romania nu se gasesc, dar se pot inlocui cu clasicele curmale iraniene prezente la orice supermarket. Adevarul este ca odata inlocuite cu curmalele tip "dry" iraniene care se gasesc in Romania , gustul se va schimba ! Dar nu este nici o problema, si asa reteta iese gustoasa ... Sa trecem la treaba acum:




INGREDIENTE: 
* curmale tip "khalas" ( proaspete ) sau oricare alt fel disponibil ( cate dorim )
* 150 gr unt
* 1 1/2 cana faina 
* 1/3 cana ulei masline
* 2 lingurite scortisoara
* 1/2 lingurita cardamom pudra

 PREPARARE:

Se pune untul la incins.

Se adauga faina si se amesteca pana aceasta isi schimba culoarea ( se arde putin ).

Se va umezi compozitia, dar nu va faceti griji, se adauga imediat uleiul sa isi revina pana devine cremoasa.

 Se adauga apoi scortsioara si cardamomul.

Se aseaza acum curmalele intr-o farfurie.
 Daca doriti sa scoateti samburii, folositi-va de betisor ca in imaginea de jos ( eu prefer sa le las cu samburi cateodata )
Ultimul pas: se pune compozitia de faina deasupra curmalelor si se decoreaza cu scortisoara , fistic sau sirop de curmale (sau orice doriti ).


 Decor cu fistic

Decor cu sirop de curmale si fistic
 
  Pofta buna !

Total continuturi