Cauta reteta

Elgheimaat - gogosi emirateze

VARIANTA 2


INGREDIENTE:
- 3 cani de faina
-1 ou
- ¼ 2 ceasca de apa
- 1 lingurita de drojdie
- ½ cana  zahar
- ½ lingurita sofran
- 1 lingurita cardamom zdrobit
- 1 lingurita apa de trandafiri
- ¼ cana sirop curmale ( puteti inlocui cu miere de albine sau sirop de zahar daca nu aveti siropul de curmale)
-1 lingura ulei pentru prajit
- susan (optional ) 

PREPARARE:
Se prepara aluatul  prin amestecarea apei, drojdiei, cardamomului , sofranului cu ou, zahar si apa de trandafiri . Lasati aluatul intr-un loc cald (sau acoperit )  impartit in bucati mici . Se modeleaza apoi bilute din aluat si se prajeste in ulei, apoi se indulcesc in siropul de curmale (sau siropul de zahar), dupa care se presara susan .



Total continuturi