Cauta reteta

Macaroane cu carne tocata in sos bechamel




INGREDIENTE :

*2 ½ cesti paste penne sau 375 gr

*2 linguri de ulei

*1 ceapa mare sau 200 gr taiata cuburi

*300 g carne de vita tocata

*½ lingurita de sare

* 1 lingurita nucsoara

*¼ lingurita piper negru macinat

*5 cesti de lapte sau 1250 ml

*1 plic MAGGI ® bechamel Mix

*1 cana branză mozzarella sau 100 gr rasa

* parmezan 

 
PREPARAREA:
Gatiti pastele In conformitate cu instrucTiunile de pe ambalaj, de preferinta " al- dente " . Se scurg si se racesc sub jet de apa rece, apoi se pun deoparte.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa timp de 2 minute , apoi se adauga carnea tocata si se prajeste timp de 5 minute sau pana cand carnea de devine maronie . Se condimenteaza cu sare si piper negru si nucsoara ( eu am mai pus si condimente arabesti pentru un gust mai bun ) , se amesteca si se pune deoparte.
Adaugati laptele si pachetul de MAGGI ® bechamel Mix intr-o cratita mare . Se fierbe , amestecand constant , pana cand se ingroasa sosul .
Se toarna 2/3 din cantitatea de sos béchamel peste macaroanele fierte intr- un bol si se amesteca pentru a combina sosul si pastele bine . Aranjati  jumatate din cantitatea de amestec paste peste partea de jos a unui vas cuptor .
Apoi amestecul de carne pregatit, se toarna peste paste si acoperiti cu restul de amestec de paste .
Turnati restul de sos béchamel peste paste si deasupra  branza Mozzarella si parmezanul .
Coaceți in cuptorul preincalzit la 190 ° C timp de 15-20 minute sau pana cand partea de sus devine de culoare aurie .

Total continuturi