Cauta reteta

Elgheimaat - gogosi emirateze

VARIANTA 2


INGREDIENTE:
- 3 cani de faina
-1 ou
- ¼ 2 ceasca de apa
- 1 lingurita de drojdie
- ½ cana  zahar
- ½ lingurita sofran
- 1 lingurita cardamom zdrobit
- 1 lingurita apa de trandafiri
- ¼ cana sirop curmale ( puteti inlocui cu miere de albine sau sirop de zahar daca nu aveti siropul de curmale)
-1 lingura ulei pentru prajit
- susan (optional ) 

PREPARARE:
Se prepara aluatul  prin amestecarea apei, drojdiei, cardamomului , sofranului cu ou, zahar si apa de trandafiri . Lasati aluatul intr-un loc cald (sau acoperit )  impartit in bucati mici . Se modeleaza apoi bilute din aluat si se prajeste in ulei, apoi se indulcesc in siropul de curmale (sau siropul de zahar), dupa care se presara susan .



Salata fatoush

Reiau aceasta reteta Mai veche, dar de aceasta data in stilul meu personalizat. 

  INGREDIENTE:
* rosii
* ceapa
*salata verde
* coriandru proaspat 
* paine lipie 
* boabe negre ( habbah al baraka )
* sumak
* suc lamaie
* suc de rodii
* sare 

PREPARARE:
Cantitatea o fixeaza fiecare dupa cum doreste. Se taie toate legumele, se pune lipia maruntita la prajit in ulei de masline, se sareaza , se pun boabele negre, sumak,apoi  se pune sucul de lamaie si Putin ulei de masline peste salata si se amesteca bine. Chiar inainte de momentul servirii, se pun deasupra bucatelele de lipie prajite si sucul de rodii.

Total continuturi