Cauta reteta

Harees


Unul dintre favoritele mele mancaruri specifice emirateze care m au cucerit inca de la prima inghititura !! Acest dish contine grau in combinatie cu carne de pui sau carne de vita/miel/oaie . Se serveste nu numai in Ramadan, dar si in restul zilelor sau serilor. In familia noastra se consuma in combinatie cu ulei de masline si zahar. 

INGREDIENTE:
* 1 piept de pui fara oase fiert impreuna cu o ceapa maruntita si 3-4 betisoare de scortisoara 
* 2 linguri de Grau fierte in aceeasi apa in care a fiert puiul , fara sa scoateti ceapa si scortisoara 
* 2-3 linguri de ovaz 
* 1/2 lingurita scortisoara pudra 
* 1 cub Maggie pui ( sau vita daca fol carne de vita sau oaie ) 
* piper 
* sare 
*1-2 cani supa de pui 
* unt topit


PREPARARE:
Dupa ce ati fiert pieptul de pui ( sau carne ) si graul (inclusiv Putin din supa in care au fiert) acestea se transfera intr un blender si se marunteste pana compozitia Devine cremoasa. 
Separat intr o oala se Pune compozitia obtinuta , 1 cana de apa , ovazul, piperul, cubul de maggie si scortisoara pulbere. 
Se amesteca continuu pentru a nu se lipi de oala si din cand in cand se verifica daca Mai este necesar a se adauga supa de pui (sau apa fierbinte ). Timp de 40-50 min trebuie sa stati si sa amestecati bine cu telul pentru a nu se prinde de oala ! Dupa acest timp se stinge focul , se lasa Putin la racit si inainte de a se servi se adauga untul topit deasupra. 



Total continuturi