Cauta reteta

Orez tuna kuweitian

Incerc sa inteleg unde a disaprut postarea mea mai veche cu aceasta reteta ..... Se pare ca iar trebuie sa o postez ! 
Este printre preferatele mele si o ador si pt faptul ca nu necista mult timp pt preparare si gatire . Aromele sunt excelente, va promit ca o sa va placa !


INGREDIENTE:
* 1 cutie tuna 
* 1/2 cana orez basmati fiert cu sare , scurs de apa si lasat deoparte
* 1/2 ceapa maruntita ( pt amestec) + 1 ceapa mica maruntita si calita ( pe fundul cratitei )
* 6 usturoi maruntiti
* 1 rosie maruntita
* 1/2 ardei iute maruntit
* un pumn de coriandru proaspat 
* sucul de la o lamaie
* 1 lingurita Kamun (chimen)
* 1 lingurita condimente pt peste ( sau masala daca nu aveti )
* un varf de cutit de turmeric
* piper
* 1 cub maggie fish 
* unt 

PREPARARE:
Orezul a fost fiert in prealabil si lasat deoparte ( se va imparte in jumate ). Intr-o cratita se pune untul la incins si se caleste 1 buc ceapa maruntita. Cand aceasta prinde culoare, se stinge focul si jumate din orezul fiert se toarna peste ceapa. 
Intre timp ne apucam de compoztie - intr-o tigaie se incinge ulei de masline si se pune la calit 1/2 ceapa maruntita, usturoiul, ardeiul iute . Cand ceapa sticleste, se adauga si restul ingredientelor : rosia, pestele tuna din cutie, condimentele, o jumatate din cantitatea de coriandru, cubul de maggie, sucul de lamaie si piperul. Se calesc toate bine timp de 7-10 min la foc mic si se stinge focul.
Se adauga aceasta compozitie peste jumatatea de orez fiert din oala ( cu ceapa ) , se presara cealalta cantitate de coriandru si apoi se toarna peste cealalta cantitate de orez fiert care a fost lasat deoparte ( cum vedeti in imaginea de mai jos ).


Se pune capacul, se aprinde focul si se lasa la foc ff mic 20-30 min.
Se stinge focul si se serveste !



Total continuturi