Cauta reteta

Eid mobarak


Asa ne începem noi Eidul ! 
Balaleet, Mica gustare din diminețile sărbătorii Eidului ( imi cer scuze dar fiindcă oul nu se afla in dieta mea, l am scos ) ! Va doresc tuturor o sărbătoare fericita si o masa imbelsugata 

Orez tuna kuweitian

Incerc sa inteleg unde a disaprut postarea mea mai veche cu aceasta reteta ..... Se pare ca iar trebuie sa o postez ! 
Este printre preferatele mele si o ador si pt faptul ca nu necista mult timp pt preparare si gatire . Aromele sunt excelente, va promit ca o sa va placa !


INGREDIENTE:
* 1 cutie tuna 
* 1/2 cana orez basmati fiert cu sare , scurs de apa si lasat deoparte
* 1/2 ceapa maruntita ( pt amestec) + 1 ceapa mica maruntita si calita ( pe fundul cratitei )
* 6 usturoi maruntiti
* 1 rosie maruntita
* 1/2 ardei iute maruntit
* un pumn de coriandru proaspat 
* sucul de la o lamaie
* 1 lingurita Kamun (chimen)
* 1 lingurita condimente pt peste ( sau masala daca nu aveti )
* un varf de cutit de turmeric
* piper
* 1 cub maggie fish 
* unt 

PREPARARE:
Orezul a fost fiert in prealabil si lasat deoparte ( se va imparte in jumate ). Intr-o cratita se pune untul la incins si se caleste 1 buc ceapa maruntita. Cand aceasta prinde culoare, se stinge focul si jumate din orezul fiert se toarna peste ceapa. 
Intre timp ne apucam de compoztie - intr-o tigaie se incinge ulei de masline si se pune la calit 1/2 ceapa maruntita, usturoiul, ardeiul iute . Cand ceapa sticleste, se adauga si restul ingredientelor : rosia, pestele tuna din cutie, condimentele, o jumatate din cantitatea de coriandru, cubul de maggie, sucul de lamaie si piperul. Se calesc toate bine timp de 7-10 min la foc mic si se stinge focul.
Se adauga aceasta compozitie peste jumatatea de orez fiert din oala ( cu ceapa ) , se presara cealalta cantitate de coriandru si apoi se toarna peste cealalta cantitate de orez fiert care a fost lasat deoparte ( cum vedeti in imaginea de mai jos ).


Se pune capacul, se aprinde focul si se lasa la foc ff mic 20-30 min.
Se stinge focul si se serveste !



Warak enab ( sarmale in foi de vita )


Visam de o săptămana la sarmalute umplute cu vita in stil arabesc ... Iată ca am si făcut azi !!! 
Pofta mare si pofticiosilor 😊

Harees


Unul dintre favoritele mele mancaruri specifice emirateze care m au cucerit inca de la prima inghititura !! Acest dish contine grau in combinatie cu carne de pui sau carne de vita/miel/oaie . Se serveste nu numai in Ramadan, dar si in restul zilelor sau serilor. In familia noastra se consuma in combinatie cu ulei de masline si zahar. 

INGREDIENTE:
* 1 piept de pui fara oase fiert impreuna cu o ceapa maruntita si 3-4 betisoare de scortisoara 
* 2 linguri de Grau fierte in aceeasi apa in care a fiert puiul , fara sa scoateti ceapa si scortisoara 
* 2-3 linguri de ovaz 
* 1/2 lingurita scortisoara pudra 
* 1 cub Maggie pui ( sau vita daca fol carne de vita sau oaie ) 
* piper 
* sare 
*1-2 cani supa de pui 
* unt topit


PREPARARE:
Dupa ce ati fiert pieptul de pui ( sau carne ) si graul (inclusiv Putin din supa in care au fiert) acestea se transfera intr un blender si se marunteste pana compozitia Devine cremoasa. 
Separat intr o oala se Pune compozitia obtinuta , 1 cana de apa , ovazul, piperul, cubul de maggie si scortisoara pulbere. 
Se amesteca continuu pentru a nu se lipi de oala si din cand in cand se verifica daca Mai este necesar a se adauga supa de pui (sau apa fierbinte ). Timp de 40-50 min trebuie sa stati si sa amestecati bine cu telul pentru a nu se prinde de oala ! Dupa acest timp se stinge focul , se lasa Putin la racit si inainte de a se servi se adauga untul topit deasupra. 



Furni emiratez ( desert cu faina de orez , lapte si sofran )

Un desert specific emiratez savuros ( adorat de copii ) si  foarte rapid ! 




INGREDIENTE:
-fiecare fixeaza cantitatea dupa bunul plac 
* 2 cani de lapte
* 2 linguri de faina de orez 
*3 linguri zahar 
* cardamom pudra ( un sfert de lingurita) + 4-5 boabe 
* sofran inmuiat in apa calda pt 15 min 



PREPARARE: 
.Se Pune laptele la temperatura camerei intr o oala , se adauga zaharul , se amesteca si imediat se adauga faina de orez. + cardamomul pudra. Se deschide focul la mic si se amesteca in continuu avand grija sa nu se Formeze bule. 
Se adauga cardamomul boabe si cand se ingroasa se stinge focul. Sofranul cu apa in care a stat la inmuiat se presara deasupra in bolulrile de servire, dupa ce s-a racit putin ( puteti decora si cu fistic , scortisoara, dry fruits sau fructe )

Total continuturi