Cauta reteta

Orez " Foga" emiratez ( personalizat)



Cum imi place sa personalizez retetele, nici aceasta nu a scapat de mine :)) Reteta originala difera oarecum la ingrediente. Necesita ceva timp pt preparare, dar rezultatul este si pe Masura ... Va promit ca iese delicios si aspectos ! 

Deci, sa incepem cu puiul. 

PUIUL:

Asa, un pui fiert dupa care il portionam, il condimentam cu condimente pt Kabsa si scortisoara si il prajim. Lasam bucatile de pui deoparte si ne apucam de orez ( in 3 culori )



.OREZUL: Eu am pus o cana si puțin ( un sfert ) pt 3 pers , l am pus la fiert in sare cu multă apa caci dupa aceea se strecoară. Se fierbe pe jumate ( daca este prea mult fiert , se va lipi si nu va mai avea acest aspect dry de bob cu bob ), dupa care se stinge focul si se strecoară de apa . Se lasa deoparte in strecuratoare pt a se usca . 

 

OREZULCU SOS:

Intre timp ne apucam de sos Intr o oala se pune ulei la încins si se calește o jumătate de ceapa tăiată julliene împreuna cu jeera ( boabele de chimion ). Se Adaugă apoi 1 cana si exact un sfert de apa călduță , 1 cub Maggie, 3 chilli verzi maruntiti, sare si piper. Apoi dupa primul clocot se Adaugă 1 cartof mic tăiat , jumate de morcov tăiat , 5 căței usturoi pisați , puțin din toate condimentele si respectiv Scorțișoara, condimente kabsa, cardamom pudra, cuișoare pudra si turmeric. Dupa 5 min se Adaugă 1 lingurița de sos tomate si se lasa pana cartofii si morcovul devin fragezi. Cand s au făcut, se adauga jumătate din cantitatea de orez fiert peste acest sos ( atenție, sosul nu trebuie sa acopere orezul ca altfel devine lipicios ) . Se pune capacul si se lasa focul la mic ( întotdeauna Puneti orezul la cel mai mic ochi de la aragaz). Se verifica din cand cand daca zeama a scazut ( atenție, nu amestecați in orez ). Cand orezul a absorbit toată zeama , se Închide focul si pe o tava se împraștie acest orez pt a se usca. 

 

Acum din celalata jumătate de orez rămasă, împărțim iar cate o jumate ( o jumate coloram orezul galben si cealaltă jum albă ). 

Un sfert de orez alb il amestecam cu Scorțișoara si condim Kabsa iar celălat sfert il amestecam cu turmeric ( intr un bol se pune turmeric cu apa calda, cu lungura se stropește orezul si se amesteca pana culoarea devine uniformă ) .

Acum luam din orezul alb si il împrăștiam peste cel din tava ( cel cu sos ) , apoi luam din orezul galben si împrăștiam peste ele . 


Deasupra se presară. Coriandru fresh, se pun Bucățile de pui. 

Intr o tigaie Prăjim in unt jumate de ceapa tăiată julliene împreuna cu raissins . In aceelasi unt Prăjim pt 2 min caju si migdalele. 

Le presăram pe tote peste orez  si le băgam la cuptor la minim pt înca 5-10 min. 

Daca doriti un orez mai crocant  Dati  la 160 grade pt 15 min. 

Se serveste cu salata sau cu "raita" 



"Raita" - iaurt cu castravete mărunțit, menta uscata si sare . Unele variante mai au si ceapa , iar altele cu usturoi pisat, castravete si menta . Alegeți conform preferințelor ! 

Total continuturi

Gustariarabestiblogspot. Un produs Blogger.