INGREDIENTE

marți, 29 septembrie 2009

Supa crema de rosii

Este o reteta traditionala saudita pe care o ador . Foarte gustoasa , sanatoasa , si foarte buna pentru cei mici.



INGREDIENTE:
- 2 cani supa de pui ( apa in care a fiert puiul)
- 2 cani sos rosii sau bulion
- 2 cani piure de cartofi
- 1 cana lapte
- apa
- condimente 7 spices ( sau inlocuiti cu orice alte condimente daca nu aveti)
- putina scortisoara
- putin rozmarin uscat
- 2 usturoi pisati
- sare
- piper



PREPARARE:

Se pune pe foc piureul impreuna cu supa de pui. Se amesteca si se adauga sosul de rosii, aproximativ 100ml apa, cana de lapte, condimentele,scortisoara,rozmarinul , usturoiul,sarea si piperul rand pe rand.
Se lasa pana da in clocot , apoi se stinge focul si se lasa 5 minute acoperita.




joi, 3 septembrie 2009

Mujadarrah - Orez cu linte

Este o reteta saudita ; reteta originara este cu iaurt, dar eu am adaugat tonul si sosul de tamarind in loc de iaurt.
Cine doreste o poate prepara cu iaurt ( in loc de ton inlocuiti cu iaurtul ) turnat deasupra orezului si a lintei sau separat langa acestea.





INGREDIENTE:
* 2 cani linte rosie ( fierbe mult mai repede ) - inmuiat in apa
* 1 cana orez - inmuiat in apa
* 1 lingura chimion
* 3 cuburi magge de vita
* 1/2 lingurita turmeric
* 1 ceapa mare taiata
* 4 catei usturoi pisati
* putin curry

SOSUL DE TAMARIND:
Se lasa tamarindul in apa pentru 1 ora , se scurge si se aseaza intr-un mixer impreuna cu 2 rosii taiate cuburi, chimion, piper negru, sare si putin masala pentru gust.

TONUL:
Se desface o cutie de ton , se adauga ceapa, usturoi , chilli si sare si se pune la foc mic pentru 1-2 minute.

PREPARAREA OREZULUI SI A LINTEI:
Se caleste ceapa pana devine maronie. Apoi se adauga usuturoiul pisat, orezul si lintea ( care le-ati scurs dupa 30 min 1 ora de stat in apa). Se pune apa pana acopera nivelul de orez si linte si se adauga celelatle ingrediente.
Se amesteca si se lasa la fiesrt pana lintea si orezul devin ca un piure.
Cand sunt gata se adauga 1 lingura de unt si se stinge focul.
Se serveste cu ton, sos tamarind sau iaurt deasupra ( eu am preferat langa )