INGREDIENTE

joi, 22 octombrie 2009

Pui Matazeez




Matazeez sunt niste paste speciale produse in Arabia Saudita. Daca nu aveti posibilitatea de a le gasi pe piata , nu este nici o problema in a folosi oricare alt fel de paste.
In aceasta retetea am facut o mica modificare - am adaugat sofranul,nucsoara si curry pentru un gust mai delicios.


INGEDIENTE:
* 4 buc piept de pui ( eu am folosit un pui cu tot cu oase)
* 350 gr matazeez sau oricare altfel de paste
* 2 lingurite rozmarin
* 2 lingurite patrunjel ( eu nu am pus )
* 2 lingutite usturoi
* 2 cepe
* 2 cani supa in care a fiert puiul
* 1/2 cana frisca
* sare
* piper
* nucsoara (optional)
* sofran ( optional)
* curry ( optional)


PREPARARE:
Se incepe prin a cali ceapa, apoi se pune puiul la foc mic.Se adauga rozmarinul,usturoiul,sarea si piperul. Se lasa 10-15 minute , dupa care se adauga si celelate ingrediente inafara de paste.
Dupa ce puiul este facut , se adauga pastele si se lasa pentru inca 10 minute.
Dupa ce este gata si stingeti focul, se pune patrunjelul.



miercuri, 14 octombrie 2009

Pui Cardamom



INGREDIENTE:
* 4-5 bucati piept pui ( eu am folosit un pui cu oase)
* 2 linguri gimbir pasta
* 2 linguri usturoi pasta
* 2 lingurite cardamom pisat
* 7 boabe cardamom
* chilli
* turmeric
* scortisoara
* sare
* 1 ceapa taiata
*2 foi de dafin
* 2 cartofi taiati
* 1 cana de amestec - morcovi,mazare,boabe de porumb dulce
- 7-8 linguri smantana pentru marinat



PREPARARE:
Intr-un castron se amesteca usturoul,gimbirul,cardamomul boabe si pisat, sare, turmeric si smantana.
Se introduce pieptul de pui in acest amestec si se lasa la marinat minim 1 ora.
Separat intr-o cratita se pune la fiert orezul impreuna cu 2 linguri de lapte praf si 4 cuisoare.
Dupa 1 ora se pune la incins ulei, se adauga puiul impreuna cu amestecul in care a fost marinat, dupa cum vedeti in imagine.


Se fierbe pana carnea de pui devine frageda. Se adauga intr timp scortisoara.
Cand carnea s-a facut, se adauga chilli,ceapa,foile de dafin,cartofii si amestecul de legume pentru inca 10 minute, iar apoi se adauga 4-5 cani de apa.
Se mai lasa la foc pana cartofii si legumele vor fi gata.
Inainte de a fi servit se pune putin corinadru deasupra.


luni, 5 octombrie 2009

Tocanita Emirate

Reteta traditionala din Emiratele Arabe Unite.

INGREDIENTE:
* 1kg carne pui taiata felii
* 6 cani apa ( sau mai mult dupa ochi )
* 3 dovlecei taiati bucatele
* 3 cepe medii taiate
* 3 usturoi pisati
* 1 bucata ginger pisata
* 4 linguri bulion
* 3 cartofi mari taiati bucati
* 2 vinete medii , coapte si taiate bucati
* 4 rosii medii taiate bucati
* 3 limes uscate
* 2 ardei iuti taiati bucatele
* 1 cub maggie gust de pui
* 1 lingura condimente arabesti ( 7 spices)
* 1 lingurita scortisoara
* 1 lingurita turmeric
* 1 lingurita curry
* 1 lingurita usturoi pudra
* 1 lingurita coriandru pudra
* 10 boabe caradmom
* 1 cana corindru fresh ( eu nu am avut in acel moment )


PREPARARE:
Se pune la fiert puiul, cand este gata se scoate separat iar apa in care a fiert se pastreaza pentru mai tarziu.
Intr-o tigaie in ulei se pune la calit ceapa, gingerul , si usturoiul.Cand ceapa devine maronie se adauga bulionul , dovleceii, vinetele, cartofii, lime si se calesc pentru 3-4 minute
Apoi se adauga bucatile de pui facute impreuna cu apa in care au fiert si cu toate condimentele.
Se amesteca , se lasa la foc mic si se verifca pana cand cartofii devin moi iar puiul este gata.