Cauta reteta

Samboosa



INGREDIENTE:

Pt umplutura:
*10 foi de placinta 
*500g carne de vaca macinata 
*o ceapa 
*2 catei de usturoi 
*1/2 cana sos de rosii 
* 3chilli
*1 lingurita cucurma praf 
*1 lingurita coriandru praf 
*2 lingurite ghimbir proaspat sau pudra
* 2 frunzulite menta tocata ( optional)
 *zeama de la 1 lamaie 
*ulei 
*sare 
*piper 



PREPARARE:

Umplutura : 
Intr-o tigaie se incaleste uleiul ,se adauga ceapa tocata marunt , usturoiul , cucurma, chilli, coriandrul,ghimbirul ,sare si piper, apoi carnea tocata si sosul de rosii. Se amesteca si se tine pe foc pana e carnea gatita. 
Se indeparteaza de pe foc si se adauga zeama de lamaie si menta. 
  
Asamblarea : 
Se intinde o foaie de placinta pe suprafata de lucru si se indoaie pe jumatate din partea de sus si apoi din partea de jos , in asa fel incat lungimea sa fie dreapta. In coltul din stanga se pune umplutura apoi se impatureste pe latura opusa. 
Cand se ajunge la sfarsit se unge capatul cu oul ca sa se inchida triunghiul. 
Dupa ce sunt asamblate , se prajesc pe ambele parti in ulei.

Total continuturi

Gustariarabestiblogspot. Un produs Blogger.