INGREDIENTE

joi, 28 noiembrie 2013

Biryani kuweitian




INGREDIENTE:

Pentru orez:
*2 ½ cesti de orez basmati sau 400 g
*3 ½ cani de apa sau 875 ml

Pentru carnea de pui:

*3 linguri de ghee

*1 ceapa medie

*2 catei de usturoi, zdrobiti
 
*1 lingurita rasa ghimbir

*500 g file de piept de pui 

*2 cuburi de Maggi ® de pui Bouillon

*2 rosii medii sau 300 g, decojite si taiate

*½ ceasca iaurt sau 125 ml

*1 lingurita Suc de lamaie

*2linguri Pasta de rosii

*1 ½ linguri garam Massala

*½ lingurita turmeric

* 2 linguri frunze de coriandru, tocate

*2 linguri de menta proaspete, tocate

* un varf de cutit de sofran, inmuiat in ceascs ¼ sau 60 ml de apa

*optional caju pentru decor


PREPARARE:
Puneti orezul Si apa Intr-o cratita la fiert, acoperita timp de 15 minute sau pana csnd orezul este fiert. Eliminati excesul de apa ( daca este ) si raspanditi-l pe o farfurie mare sa se raceasca usor. Intre timp, puneti latopit ghee, adaugati ceapa si caliti timp de 4-5 minute sau pana se rumeneste si isi schimba culoarea. Adaugati usturoiul si ghimbirul si se amesteca. Apoi adaugati carnea de pui si se amestecati pana isi schimba culoarea.
Adaugati MAGGI ® cuburi de Bouillon de pui, rosiile, iaurtul, sucul de lamaie, pasta de tomate si condimentele. Se fierbe timp de 10 minute.Intr-un vas mediu, asezati jumatate din cantitatea de orez pregatit si amestecul de pui pe partea de jos. Se presara coriandru tocat si menta peste amestecul de pui si acoperiti partea de sus cu orezul ramas.
Se toarna apa de sofran peste. Acoperiti bine cu capacul oala si se fierbe la foc mic timp de 30 minute sau pana cand orezul este complet fiert. 
Ornati cu caju si serviti cald

duminică, 24 noiembrie 2013

Macaroane cu carne tocata in sos bechamel




INGREDIENTE :

*2 ½ cesti paste penne sau 375 gr

*2 linguri de ulei

*1 ceapa mare sau 200 gr taiata cuburi

*300 g carne de vita tocata

*½ lingurita de sare

* 1 lingurita nucsoara

*¼ lingurita piper negru macinat

*5 cesti de lapte sau 1250 ml

*1 plic MAGGI ® bechamel Mix

*1 cana branză mozzarella sau 100 gr rasa

* parmezan 

 
PREPARAREA:
Gatiti pastele In conformitate cu instrucTiunile de pe ambalaj, de preferinta " al- dente " . Se scurg si se racesc sub jet de apa rece, apoi se pun deoparte.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa timp de 2 minute , apoi se adauga carnea tocata si se prajeste timp de 5 minute sau pana cand carnea de devine maronie . Se condimenteaza cu sare si piper negru si nucsoara ( eu am mai pus si condimente arabesti pentru un gust mai bun ) , se amesteca si se pune deoparte.
Adaugati laptele si pachetul de MAGGI ® bechamel Mix intr-o cratita mare . Se fierbe , amestecand constant , pana cand se ingroasa sosul .
Se toarna 2/3 din cantitatea de sos béchamel peste macaroanele fierte intr- un bol si se amesteca pentru a combina sosul si pastele bine . Aranjati  jumatate din cantitatea de amestec paste peste partea de jos a unui vas cuptor .
Apoi amestecul de carne pregatit, se toarna peste paste si acoperiti cu restul de amestec de paste .
Turnati restul de sos béchamel peste paste si deasupra  branza Mozzarella si parmezanul .
Coaceți in cuptorul preincalzit la 190 ° C timp de 15-20 minute sau pana cand partea de sus devine de culoare aurie .

miercuri, 13 noiembrie 2013

Cartofi umpluti in sos de rosii


INGREDIENTE:

* 1 ½ kg cartofi , mici

* 2 linguri de ulei pentru prajit

* 2 cepe medii sau ( 250 gr tocate )

* 750 g carne de vita tocata

* ½ lingurita sare

*¼ lingurita piper negru

* ½ lingurita condimente 

* 2 linguri de seminte de pin , prajite in unt

* coriandru proaspat

* optional: cascaval ras sau parmezan

PENTRU SOS:
* 2 linguri de ulei de masline

*4 catei de usturoi feliati

* 3 rosii medii 

* 1/4 lingurita nuscoara

* coriandru proaspat

* 2 linguri de pasta de tomate

* 2 cuburi MAGGI ® bulion de pui

* ¼ lingura de piper negru macinat

* 2 cani de apa sau 500 ml 


PREPARARE:
Curatati cartofii si taiati-i pe jumatate. Taiati partea de jos pentru a avea o baza dreapta , apoi scobiti centrul si prajiti-i in ulei la foc mare , pana cand obtin  culoare aurie si jumatate fierti . .Intre timp , incalziti uleiul intr-o tigaie , se pune ceapa la calit timp de 3 minute  . Adauga-ti carnea tocata si amestecati pana cand carnea este gatita . Se condimenteaza cu sare si condimente . Se adauga semintele de pin prajite si coriandru proaspat .
Umpleti cartofii cu carnea de vita si treceti la a prepara sosul de rosii. 

Pentru a face sosul : ulei de masline intr- o cratita, adaugati usturoiul, apoi rosiile, nuscoara si se amesteca timp de 5 minute . Se Adauga pasta de tomate, Maggi ® bulion de pui cuburi , piper negru , coriandru si apa  . Se fierbe timp de 10 minute la foc mic .

Aranjați cartofii umpluti pe o tava, iar deasupra sosul de rosii .Radeti cascavalul deasupra si acoperiti tava cu folie de aluminiu . Se coace in cuptorul preincalzit la 200 ° C, circa  40 minute sau pana cand cartofii sunt fierti .

duminică, 10 noiembrie 2013

Al Maslli - orez bahrainian



INGREDIENTE:
* jumatate caserola oaie ( cu os ) taiata bucati mari  fiarta circa o ora in garam masalla, un cub maggie si condimente arabesti ( sau ce aveti prin casa ).
 Apa in care a fiert nu se arunca, pastrati-o pentru prepararea orezului
* 1 cescuta orez basmati

MARINAREA CARNII:
Intr-un blender se pun urmatoarele ingrediente:
*frunze de menta
* piper negru
* 3 cuisoare
* 3 catei de usturoi
* scortisoara
* 1 lingurita cardamom
* 1 ceapa mica 
* turmeric
*  2 radacini de ginger proaspat
* 5 lingurite de unt
* sare
* 1 lingurita coriandru pudra
* sucul de la 2 lamaii
* putina apa

Dupa ce ati obtinut ca o pasta, pastrati o jumatate de cantitate in care adaugati 3 linguri de iaurt  iar cu cealalta marinati carnea circa 20 minute. 

OREZUL:
Se spala in 3-4 ape apoi se lasa deoparte in apa 30 de minute. Se stoarce, apoi Se pune la fiert apa in care ati fiert carnea si se adauga orezul ( cantitatea de apa trebuie intotdeauna sa fie cam un deget deasupra nivelului orezului ). Se mai adauga un cub de maggie si se acopera cu capac. Se lasa la foc redus 15-20 minute pana cand apa s=a evaporat. 
*Atentie: nu deschideti capacul cat timp fierbe si nu amestecati in el ! Cand este gata se rade deasupra putin morcov , se adauga o lingurita din uleiul din care ati prajit ceapa si se acopera cu capacul.


INGREDIENTE :
* 6 catei usturoi lasati intregi
* 1 cartof taiat bucati mari
* 1 rosie taiata in 4 sau 6 
* 1 ceapa mare taiata solzi pe care o prajiti separat
* 1/4 cana nuts ( pini, caju, nuci si stafide )
* coriandru proaspat pentru decor

Se incalzeste cuptorul, se aseaza orezul pe tava, la mijloc carnea marinata si langa cartoful, rosia si usturoii. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor circa 15 min. Dupa 15 minute se scoate folia de aluminiu si se lasa pana se rumeneste carnea, orezul si celelate ingrediente ( sa prinda o culoare aurie ).
Inainte de a servi, tresarati peste coriandrul proaspat, ceapa prajita si nucile, stafidele, pinii si caju.
Se serveste cu cealalta cantitate de pasta marinata ramasa.
Pofta buna !



  


Pasta Yemeni Zhoug



Este un amestec de condimente foarte cunoscut,originar din Yemen.Nu exista o reteta fixa pt aceasta pasta numita Zhoug,cea reprodusa mai jos fiind una dintre variantele clasice.  

INGREDIENTE:  
 * 10 ardei iuti verzi 
* 5 capatani usturoi, tocat 
* 1 cana frunze coriandru fresh 
* 1 lingurita boia 
 * 1/2 lingurita chimion 
* sare 
* ulei masline


PREPARARE:
Se adauga toate intr-un mixer si se amesteca pana continutul devine ca o pasta. Se foloseste la pui prajiti, cartofi si alte preparate.

3aseedah - desert emiratez



Este unul dintre cele Mai cunoscute deserturi tipic traditionale emirateze delicioase. L am incercat astazi si cu siguranta ca fi printre retetele mele favorite. Ceea ce IMi place este faptul ca  Se prepara numai in 20 minute, iar combinatia sirop de curmale cu cardamom este unica ! 




INGREDIENTE:
* 100 gr faina
* 100 gr sirop de curmale 
* 1 lt de apa 
* 70 gr unt nesarat
*  1 lingura cardamom pudra 

PREPARARE:
 Se Pune faina pe foc circa 15 minute, pana devine aurie , amestecand continuu. Intr o oala se Pune siropul de curmale si apa la fiert. Cand a fiert se adauga untul. Se toarna apoi peste faina , Putin cate Putin, se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase si se Mai da la fiert pt 3 min . Se adauga cardamomul si se stinge focul .