INGREDIENTE

miercuri, 15 iulie 2009

Fattah cu pui



INGREDIENTE:
* piept de pui bucatele,
* paine arabeasca (lipie),
* tahina ,
* 500 gr. iaurt,
* usturoi(praf),
*boia de ardei iute,
*condimente pt. pui,
* lamiie,
* 2-3 linguri ulei de masline

PREPARARE:
Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici si se prajeste foarte putin in ulei. Pentru sos: se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de tahina (se gaseste in supermarketurile cu specific arabesc), cu praf de usturoi si lamiie dupa gust.
Se asaza piinea prajita pe un platou, peste ea se pune puiul si peste pui se aseaza sosul. Se prajesc 2 linguri de boia de ardei in uleiul de masline citeva secunde si apoi se toarna peste compozitia din platou.

4 comentarii:

  1. inloc de ulei de tahini pot sa pun pasta tahini? nu am gasit ulei ci numai pasta. multam

    RăspundețiȘtergere
  2. imi cer scuze acum am observat greseala facuta, este tahina :)

    RăspundețiȘtergere
  3. si uleiul asta de tahina este altceva decat pasta tahini? ( pasta de susan... este tahini?

    RăspundețiȘtergere
  4. ulei de susan , iar tahina este pasta de susan

    RăspundețiȘtergere