Aceasta reteta ma salvează de multe ori la masa de cina. Este satioasa, ușoară si se serveste cu pâine libaneză. Unele persoane prefera sa o servească si la micul dejun sau ca aperitiv, noi insa ne am obișnuit sa o servim din când in când seara. Reteta originala diferă un pic, așadar in cele ce urmează voi posta reteta personalizata.
Nu știu dacă in romania se găsește acest top de fasole egiptean , dar nu știu cât se va schimba gustul dacă aceasta este înlocuită cu familiara noastră fasole la cutie.
Așa arată ! Eu o folosesc pe prima din stânga ( companie mai buna ).
INGREDIENTE (2 pers):
- ulei măsline
- jumătate cutie fasole (foul)
- jumătate ceapa mărunțita
- jumătate roșie mărunțita
- 4 căței usturoi mărunțiti
- 1 cub Maggie ( sau sare )
- piper
- condimente ( chimen sau condimente Arabesti )
- putina apa dacă este cazul
- Opțional câteva frunze de coriandru fresh
PREPARARE:
Se pune uleiul la încins si se adaugă fasolea. Se lasa la calit, se adaugă ceapa , usturoiul , Roșia si condimentele si se lasa la fiert. Dacă conținutul devine prea gros adăugați un pic de apa si mai lăsați încă 5-7 min pe foc . Se presăra deasupra coriandrul si se serveste cald cu lămâie , sos iute si pâine .
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu