Curiozitatea m a impins sa incerc si aceasta reteta ...
Este delicioasa , dar un pic cam heavy. Pt pofticiosi este tocmai buna pt a le potoli foamea :)
INGREDIENTE:
* 2 cartofi medii, curatati , taiati si fierti
PT AMESTECUL DE CARNE
* 1 caserola carne vita (sau oaie) tocata
* 1 ceapa maruntita
* coriandru proaspat maruntit
* 1 lingurita condimente ( Arabesti say ce aveti prin casa )
* 1 lingurita cardamom praf
* 2 linguri ulei de masline
* sare
* piper
PENTRU SOSUL TAHINA:
* 1 cana sos tahina
* sucul de la 2 lamaii
* 1 Maggie
* 3 cani de apa fiarta ( sau puteti inlocui o cana cu una de iaurt )
* Putin usturoi pudra
* coriandru proaspat
* ardei iute
PREPARARE:
Se face pregateste amestecul de carne, mixand toate ingredientele de Mai sus.
Se face amestecul de tahina . Mai intai se amesteca tahina cu sucul de lamaie. La prima vedere acesta ca deveni subtire, dar pe parcurs, amestecand va deveni gros. Continuati sa amestecati pana se deschide la culoare.
Usor se adauga apa fiarta in timp ce amestecati. Un secret ca acest amestec sa nu faca galme este ca se Pune la fiert inainte de a se acoperi chiftelutele cu acesta. Se adauga Maggie si Putin din usturoiul praf.
Acum turnam sosul de tahina peste chiftele si cartofi
Se adauga si ardeiul maruntit.
Se acopera cu foile de aluminiu si se baga la cuptor pana ce sosul se ingroasa ( in jur de 20 min)
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu