INGREDIENTE
sâmbătă, 12 septembrie 2015
Cafea autentic emirateza
joi, 23 iulie 2015
Gataif / kadaif / qataifi
joi, 16 iulie 2015
Orez " Foga" emiratez ( personalizat)
Cum imi place sa personalizez retetele, nici aceasta nu a scapat de mine :)) Reteta originala difera oarecum la ingrediente. Necesita ceva timp pt preparare, dar rezultatul este si pe Masura ... Va promit ca iese delicios si aspectos !
Deci, sa incepem cu puiul.
PUIUL:
Asa, un pui fiert dupa care il portionam, il condimentam cu condimente pt Kabsa si scortisoara si il prajim. Lasam bucatile de pui deoparte si ne apucam de orez ( in 3 culori )
.OREZUL: Eu am pus o cana si puțin ( un sfert ) pt 3 pers , l am pus la fiert in sare cu multă apa caci dupa aceea se strecoară. Se fierbe pe jumate ( daca este prea mult fiert , se va lipi si nu va mai avea acest aspect dry de bob cu bob ), dupa care se stinge focul si se strecoară de apa . Se lasa deoparte in strecuratoare pt a se usca .
OREZULCU SOS:
Intre timp ne apucam de sos Intr o oala se pune ulei la încins si se calește o jumătate de ceapa tăiată julliene împreuna cu jeera ( boabele de chimion ). Se Adaugă apoi 1 cana si exact un sfert de apa călduță , 1 cub Maggie, 3 chilli verzi maruntiti, sare si piper. Apoi dupa primul clocot se Adaugă 1 cartof mic tăiat , jumate de morcov tăiat , 5 căței usturoi pisați , puțin din toate condimentele si respectiv Scorțișoara, condimente kabsa, cardamom pudra, cuișoare pudra si turmeric. Dupa 5 min se Adaugă 1 lingurița de sos tomate si se lasa pana cartofii si morcovul devin fragezi. Cand s au făcut, se adauga jumătate din cantitatea de orez fiert peste acest sos ( atenție, sosul nu trebuie sa acopere orezul ca altfel devine lipicios ) . Se pune capacul si se lasa focul la mic ( întotdeauna Puneti orezul la cel mai mic ochi de la aragaz). Se verifica din cand cand daca zeama a scazut ( atenție, nu amestecați in orez ). Cand orezul a absorbit toată zeama , se Închide focul si pe o tava se împraștie acest orez pt a se usca.
Acum din celalata jumătate de orez rămasă, împărțim iar cate o jumate ( o jumate coloram orezul galben si cealaltă jum albă ).
Un sfert de orez alb il amestecam cu Scorțișoara si condim Kabsa iar celălat sfert il amestecam cu turmeric ( intr un bol se pune turmeric cu apa calda, cu lungura se stropește orezul si se amesteca pana culoarea devine uniformă ) .
Acum luam din orezul alb si il împrăștiam peste cel din tava ( cel cu sos ) , apoi luam din orezul galben si împrăștiam peste ele .
Deasupra se presară. Coriandru fresh, se pun Bucățile de pui.
Intr o tigaie Prăjim in unt jumate de ceapa tăiată julliene împreuna cu raissins . In aceelasi unt Prăjim pt 2 min caju si migdalele.
Le presăram pe tote peste orez si le băgam la cuptor la minim pt înca 5-10 min.
Daca doriti un orez mai crocant Dati la 160 grade pt 15 min.
Se serveste cu salata sau cu "raita"
Muhallabia
1/4 cana ( 250ml) faina de orez (in lipsa, se risneste orezul pina se obtine pudra)
1,25 l lapte
1 cana zahar
1 lingura apa de trandafiri sau apa de portocal
Fistic sau migdale pt decor
Se amesteca amidonul cu pudra de orez, zahar si se adauga lapte treptat (la temperatura camerei).
Se pune la foc amestecind continuu pina incepe sa ia consistenta. Cind ajunge se ingroasa, se pune in cupe si se decoreaza cu migdale sau fistic.