INGREDIENTE

joi, 2 iulie 2009

Dictionar Culinar arabesc - plante

BUSUIOC (RIHAN SAU HABAQ) - Este folosit fresh sau uscat la salate.

LAUREL ( WARAK AL GAR) - Folosit la peste,carne,si la marinat.

THOUM ALMAMAR - Face parte din familia cepei si are un gust mai dulceag.Este folosita la salate si iaurt.

CORIANDRUL (KHUZBARA) - De asemena mai este numit si Cilantro. Este folosit fresh la salate,supe si prajeli.

RASHAD - Este folosita la salate si garnituri.

MARAR (SHABETH) - Folosit la salate,peste si orez fresh sau uscat.

USTUROI (THOUM) - Este cel mai des folosit in bucataria orientala la majoritatea felurilor principale.

MAGHIRAN ( SAMSAK sau MARDAKOOSH) - Este folosit in marinarea kebabului si cateodata tocanitelor.

MENTA (NA'NA) - Este folosita fresh sau uscata la ceaiuri,salate,carne,garnituri.Cea uscata se bea impreuna cu iaurtul arabesc "laban".

PATRUNJEL (BAQDOUNIS) - Este folosit la salate in special cea specifica "Tabouleh" si alte feluri de mancare.

MARAMYIEH - Este folsita in marinarea carnii si ceaiuri .

ZA'TTAR - Este folosit la ceaiuri si adesea la prajeli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu