INGREDIENTE
vineri, 11 decembrie 2009
Pui libanez cu miere de albine
duminică, 8 noiembrie 2009
Linte cu orez si ceapa prajita
joi, 22 octombrie 2009
Pui Matazeez
miercuri, 14 octombrie 2009
Pui Cardamom
luni, 5 octombrie 2009
Tocanita Emirate
marți, 29 septembrie 2009
Supa crema de rosii
joi, 3 septembrie 2009
Mujadarrah - Orez cu linte
Cine doreste o poate prepara cu iaurt ( in loc de ton inlocuiti cu iaurtul ) turnat deasupra orezului si a lintei sau separat langa acestea.
marți, 25 august 2009
Cafea din Oman
Cafea saudita
duminică, 23 august 2009
Supa Jareesh
luni, 17 august 2009
Prajitura cu curmale si cardamon
Un desert delicios si sanatos avand in vedere continutul - curmale cu cardamon. Reteta originara contine suc de curamale ( molasses ) care din pacate nu l-am avut, asadar am modificat aceasta reteta si am facut crema de curmale de casa.
marți, 11 august 2009
Pui Marocan
sâmbătă, 8 august 2009
Bilute din cocos cu ciocolata
Cu mici modificari facute de mine, avem nevoie de:
vineri, 7 august 2009
Baklawa egipteana
Fasole verde cu migdale
Orez cu iaurt si carne de miel
INGREDIENTE:
*0,500 kg orez ,
*0.300 kg iaurt,
*1-1/2 kg carne de miel ( pulpa,coasta , etc )
* 200 gr muguri de pin ,
*sare ,
*curry dupa gust
PREPARARE:
Se fierbe carmea de miel in apa multa deoarece vom pastra supa.Carnea se firbe pana se dezoseaza cu usurinta.In supa ramasa se adauga iaurtul si se omogenizeaza bine.
Separat se fierbe orezul , de preferat in aburi , daca nu , merge si clasic , se scurge bine de apa si se adauga mugurii de pin dupa care se scoate pe un platou .Mirodeniile se adauga atat in apa in care fierbe orezul cat si in cea care fierbe carnea .
Se orneaza cu carne platoul de orez.
Se serveste in boluri peste care se adauga amestecul de supa cu iaurt.
Ca garnitura se poate folosi pasta de ardei iute .
sursa:gustos.ro
luni, 3 august 2009
Fattah
* sucul de la 2 lamai
* tahina
* paine arabeasca
* 1 cana boabe hummos
* iaurt sau apa in care au fiert boabele de hummos ( dupa preferinta)
PREPARARE:
Puneti boabele de hummos la fiert impreuna cu un cubulet de maggie.Cand sunt gata strecuratile, iar apa in care au fiert nu se aurnca , deoarece o folosim mai tarziu.
Se aseaza un strat de paine arabeasca intr-o tava, se pun boabele de hummos deasupra, dupa care se presara putina apa in care au fiert boabele de hummos s( atentie cantitatea sa fie atata cat painea sa o absorbe, nu mai mult).
Decorati cu ceva verdeata.
duminică, 2 august 2009
Okra ( bamia ) - Mancare de bame
Mulukhiyah
luni, 27 iulie 2009
Ceai verde cu ghimbir si lamaie
INGREDIENTE:
* 20 gr ghimbir proaspat
* 1/2 lamaie
* 1 plic ceai verde (sau 1 lingurita ceai verde)
* 1 baton scortisoara
* miere
PREPARARE:
Se cojeste ghimbirul, se toaca fin, se pune in apa, impreuna cu cuisoarele si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se strecoara fiertura printr-o sita si se pune peste ceaiul verde, apoi se lasa sa stea cca 3 minute. Se strecoara din nou intr-un ceainic si se indulceste, dupa gust, cu miere. Ceaiul neaparat trebuie strecurat dupa cele 3 minute, altfel capata gust amar.
Falafal - Varianta 3
' Msa'a
* 1 kg rosii
* 1 kg ceapa
Se pune la la foc mic (sau pt cine are rabdare sa le astepte - la cuptor) , se acopera cu capacul si NU SE AMESTECA absolut deloc in primele 15 min.
sursa:culinar.ro
Supa siria
* 1 ardei gras verde taiat cubulete
* 1 cana linte rosie spalata in apa rece
* 3/4 cana orez si linte ( impartiti la jumate )
* 1 cana de morcovi taiati
* 1-1/2 lingurite de chimion macinat
* 1-1/2 lingurite sare (sau dupa gust)
* 1/4 lingurita piper (optional)
* 3 linguri de bulion
* 9 cani de apa sau supa de pui
Serviti cu lamaie stoarsa.
Falafal - Varianta 2
* 1 ardei verde iute cam cat palma de lung
* 1 lingura chimion
* 1 lingura sare
* 1 1/2 lingura bicarbonat
* 1 legatura de cusbara ( coriandru ) ( sau patrunjel )
* 1 linguroa de faina
* 4 catei de usturoi
A doua zi se dau prin masina de tocat impreuna cu ardeiul iute si vredeata, dupa care se amesteca cu condimentele si faina.
Se fac bilute fara a se presa foarte tare (garantez ca n-or sa se farame) si se arunca in ulei incins. Se lasa pana capata culoare pe toate partile.
Se servesc cu hummus, thina, castraveti acrii, varza acra, salate de rosii, castraveti, ceapa..