Etichete
- algeria
- aperitive
- arabia saudita
- bahrain
- bauturi
- carne
- carne de vita
- condimente
- couscous
- desert
- dicitonar culinar arabesc
- dulce
- dulciuri
- egipt
- emirate
- emiratele arabe unite
- Emiratez
- fructe de mare
- grau
- iordania
- iraq
- istoric bucataria araba
- kuwait
- legume
- libanez
- maroc
- miel
- oaie
- oman
- orez
- palestina
- peste
- pui
- qatar
- ramadan
- retete personalizate
- salate
- saudi
- siria
- sosuri
- supe
- tunisia
- uae
- ustensile
- vegetariene
- vita
- yemen
Contact
Translate this page
INGREDIENTE
Dupa categorie
- aperitive (28)
- bauturi (31)
- condimente (3)
- couscous (3)
- desert (46)
- dicitonar culinar arabesc (4)
- fructe de mare (4)
- istoric bucataria araba (2)
- legume (14)
- miel (10)
- oaie (14)
- orez (38)
- peste (6)
- pui (27)
- retete personalizate (11)
- salate (10)
- sosuri (9)
- supe (8)
- ustensile (1)
- vegetariene (9)
- vita (22)
Retete recomandate
-
Poate fi facut cu pui sau cu carne oaie (sau vita). Este dintre cele mai populare mancaruri in Orient in special in Penisula.Este reteta mea...
-
Exista si o oala speciala, cu doua etaje cu care se prepara aceste fel de mancare. Jos se pregateste supa de pui si legume iar la etajul de ...
-
Aceasta reteta ma salvează de multe ori la masa de cina. Este satioasa, ușoară si se serveste cu pâine libaneză. Unele persoane pref...
-
Este desertul meu preferat, dar care imi da mari batai de cap cand vine vorba de a-l gati. De cate ori am incercat sa-l perepar acasa, tot...
-
INGREDIENTE: * 1 pachet bame * 500 gr. carne de vita sau oaie * 2 cepe maruntite * 2 catei usturoi * 1 cubulet maggie * 1 cutie tomatoe past...
-
INGREDIENTE : * 200 g.unt topit, * 150 g.zahar tos, * 2 oua mai mici, * 400 gr gris fin, * 1 lingurita praf de copt, * 1/2 lingurita bicar...
-
Mancarurile bucatariei arabe sunt inainte de toate o ocazie de intalnire in mijlocul familiei si al prietenilor. Conform traditiei se sta pe...
-
INGREDIENTE: * 250g carne tocata vita * 1 pumn orez * 1 ceasca mazare * 2-3 morcovi taiati cubulete * 2-3 cepe mici * 1 cub maggie vita...
-
Visam de o săptămana la sarmalute umplute cu vita in stil arabesc ... Iată ca am si făcut azi !!! Pofta mare si pofticiosilor 😊
-
Preferata mea ! INGREDIENTE: • salata verde taiata • patrunjel taiat • 1 castravete • 1 rosie • 3-4 cepe • un pumn de menta fresh • 1 lin...
Bloguri care imi plac
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
My Ramadan StaplesAcum 11 ani
-
-
-
-
-
Omani coffeeAcum 13 ani
-
-
Happy Eid Al AdhaAcum 14 ani
-
Please Dont take my pictures!Acum 15 ani
-
-
-
-
-
Cauta reteta
Pui libanez cu miere de albine
Linte cu orez si ceapa prajita
Pui Matazeez
Pui Cardamom
Tocanita Emirate
Supa crema de rosii
Mujadarrah - Orez cu linte
Cine doreste o poate prepara cu iaurt ( in loc de ton inlocuiti cu iaurtul ) turnat deasupra orezului si a lintei sau separat langa acestea.
Cafea din Oman
Cafea saudita
Supa Jareesh
Prajitura cu curmale si cardamon
Un desert delicios si sanatos avand in vedere continutul - curmale cu cardamon. Reteta originara contine suc de curamale ( molasses ) care din pacate nu l-am avut, asadar am modificat aceasta reteta si am facut crema de curmale de casa.
Pui Marocan
Bilute din cocos cu ciocolata
Cu mici modificari facute de mine, avem nevoie de:
Baklawa egipteana
Fasole verde cu migdale
Orez cu iaurt si carne de miel
INGREDIENTE:
*0,500 kg orez ,
*0.300 kg iaurt,
*1-1/2 kg carne de miel ( pulpa,coasta , etc )
* 200 gr muguri de pin ,
*sare ,
*curry dupa gust
PREPARARE:
Se fierbe carmea de miel in apa multa deoarece vom pastra supa.Carnea se firbe pana se dezoseaza cu usurinta.In supa ramasa se adauga iaurtul si se omogenizeaza bine.
Separat se fierbe orezul , de preferat in aburi , daca nu , merge si clasic , se scurge bine de apa si se adauga mugurii de pin dupa care se scoate pe un platou .Mirodeniile se adauga atat in apa in care fierbe orezul cat si in cea care fierbe carnea .
Se orneaza cu carne platoul de orez.
Se serveste in boluri peste care se adauga amestecul de supa cu iaurt.
Ca garnitura se poate folosi pasta de ardei iute .
sursa:gustos.ro
Fattah
* sucul de la 2 lamai
* tahina
* paine arabeasca
* 1 cana boabe hummos
* iaurt sau apa in care au fiert boabele de hummos ( dupa preferinta)
PREPARARE:
Puneti boabele de hummos la fiert impreuna cu un cubulet de maggie.Cand sunt gata strecuratile, iar apa in care au fiert nu se aurnca , deoarece o folosim mai tarziu.
Se aseaza un strat de paine arabeasca intr-o tava, se pun boabele de hummos deasupra, dupa care se presara putina apa in care au fiert boabele de hummos s( atentie cantitatea sa fie atata cat painea sa o absorbe, nu mai mult).
Decorati cu ceva verdeata.
Okra ( bamia ) - Mancare de bame
Mulukhiyah
Ceai verde cu ghimbir si lamaie
INGREDIENTE:
* 20 gr ghimbir proaspat
* 1/2 lamaie
* 1 plic ceai verde (sau 1 lingurita ceai verde)
* 1 baton scortisoara
* miere
PREPARARE:
Se cojeste ghimbirul, se toaca fin, se pune in apa, impreuna cu cuisoarele si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se strecoara fiertura printr-o sita si se pune peste ceaiul verde, apoi se lasa sa stea cca 3 minute. Se strecoara din nou intr-un ceainic si se indulceste, dupa gust, cu miere. Ceaiul neaparat trebuie strecurat dupa cele 3 minute, altfel capata gust amar.
Falafal - Varianta 3
' Msa'a
* 1 kg rosii
* 1 kg ceapa
Se pune la la foc mic (sau pt cine are rabdare sa le astepte - la cuptor) , se acopera cu capacul si NU SE AMESTECA absolut deloc in primele 15 min.
sursa:culinar.ro
Supa siria
* 1 ardei gras verde taiat cubulete
* 1 cana linte rosie spalata in apa rece
* 3/4 cana orez si linte ( impartiti la jumate )
* 1 cana de morcovi taiati
* 1-1/2 lingurite de chimion macinat
* 1-1/2 lingurite sare (sau dupa gust)
* 1/4 lingurita piper (optional)
* 3 linguri de bulion
* 9 cani de apa sau supa de pui
Serviti cu lamaie stoarsa.
Falafal - Varianta 2
* 1 ardei verde iute cam cat palma de lung
* 1 lingura chimion
* 1 lingura sare
* 1 1/2 lingura bicarbonat
* 1 legatura de cusbara ( coriandru ) ( sau patrunjel )
* 1 linguroa de faina
* 4 catei de usturoi
A doua zi se dau prin masina de tocat impreuna cu ardeiul iute si vredeata, dupa care se amesteca cu condimentele si faina.
Se fac bilute fara a se presa foarte tare (garantez ca n-or sa se farame) si se arunca in ulei incins. Se lasa pana capata culoare pe toate partile.
Se servesc cu hummus, thina, castraveti acrii, varza acra, salate de rosii, castraveti, ceapa..
Falafal - Varianta 1
Autorul blogului :
Cauta dupa ingredient
Tara de origine
Blog Archive
Specific Emiratez
Furni emiratez ( desert cu faina de orez , lapte si sofran )
Un desert specific emiratez savuros ( adorat de copii ) si foarte rapid ! INGREDIENTE: -fiecare fixeaza cantitatea dupa ...