Un desert delicios si sanatos avand in vedere continutul - curmale cu cardamon. Reteta originara contine suc de curamale ( molasses ) care din pacate nu l-am avut, asadar am modificat aceasta reteta si am facut crema de curmale de casa.
INGREDIENTE:
* 7 cani faina
* 1 cana ulei
* 1 cana lapte
* 2 lingurite praf de copt
* 2 lingurite cardamon praf
* 1 lingurita apa minerala
* 2 cani suc de curmale pe care le-am inlocuit cu crema de curmale ( vezi tips cum se face )
UMPLUTURA:
* 1 cana nuci
* 1/4 cana zahar
* 4 linguri apa de trandafiri
* 1 lingura cardamon praf
* cateva fire de sofran
CREMA DE CURMALE:
* 2 pachete de curmale fara samburi
*2 lingurite scortisoara
* 1 lingurita miere de albine
* 1 ceasca apa ( avem grija sa nu punem prea multa pentru a nu se subtia compozitia )
Se pun curmalele la foc mic , se amesteca pana aproape se topesc ( avem grija sa nu se lipeasca amestecand continuu ) , se adauga scortisoara, mierea si apa si se lasa sa dea in clocot odata.
PREPARARE:
Se amesteca toate ingrediente de umplutura si se tine deoparte. Reteta originara se amesteca sucul de curmale cu lapte si apoi cu ulei, dar noi vom ameteca crema de curmale cu lapte, amestecam si apoi punem uleiul. Apoi ingredientele de la umplutura se amesteca cu crema de curmale pe care am obtinut-o mai devreme ( crema curmale,lapte si ulei ). Aceasta va fi umplutura pentru prajitura.
Intr-un castron amestecam faina cu cardamonul, praful de copt si apa minerala pana se formeaza coca.
Se taie jumatate de coca, se intinde pe tava de copt, iar cealalta jumatate se tine deoprate .
Deasupra primei jumatati de coca se pune umplutura iar apoi deasupra acesteia acoperim cu a doua jumatate de coca.
Se baga la cuptor 30 -35 minute , depinde de puterea cuptorului. Verificati din cand in cand sa nu se arda.
0 comments:
Trimiteți un comentariu