Cauta reteta

Orez BIRYANI

Poate fi facut cu pui sau cu carne oaie (sau vita). Este dintre cele mai populare mancaruri in Orient in special in Penisula.Este reteta mea preferata si v-o recomand si voua ! Reteta este pentru 5persoane



INGREDIENTE:

*1/2 kg pui sau carne oaie
*2pahare orez Basmati (este cel cu bobul lung)
*3-4 cepe taiate rondele
*2 lingurite unt sau margarina
*1/4 frunze de sofran (sau daca aveti pulbere)
*1/4pahare apa
*1 lingurita coriandru fresh taiat bucatele
*1 lingurita scortisoara
*1 lingurita ginger macinat (sau praf)
*10 boabe cardamon
*1lingura massala condiment (in lipsa se poate fol si curry)
*4cani supa in care a fiert puiul sau carnea
*sare
*2 frunze dafin
*1 ligurita usturoi macinat (sau pulbere)
* 10 capete usturoi
*60 gr caju nuts
*1 lingura stafide






MOD PREPARARE:
Se pune la incins untul sau margarina impreuna cu ceapa la foc pina se ingalbeneste. Se adauga gingerul,usturoiul,scortisoara si amesteca pentru 5-6 minute.Apoi se adauga puiul sau carnea, se amesteca usor si si se mai adauga massala,sofranul,scortisoara,cardamonul,si cele 4cani in care a fiert puiul sau carnea. Se lasa pe foc 10minute si adauga si apa din cand in cand. Pune orezul deja fiert peste, amesteca si adauga caju nuts si stafidele. Lasa la foc mic pina ce vezi ca orezul absoarbe supa.
Toata operatiunea dureaza in jur de 40-45 min. Pofta buna !



3 comments:

Ali Express.ro spunea...

gasesc pe http://www.aliexpress.ro

DANIELA spunea...

Buna:)
Adica 10 capete de usturoi...cum?
Un pic mai sus era 1 lingurita de usturoi zdrobit

Unknown spunea...

Merge si cu carne de porc;)

Total continuturi

Gustariarabestiblogspot. Un produs Blogger.