Cauta reteta

Lugematt

VARIANTA 1 EMIRATE 



INGREDIENTE :

* 4 cesti faina
* 2 1/2 cani apa calduta
* 2 lingurite drojdie
* sare 
* ulei pentru prajit
* sirop pentru servire 


SIROP:
* 1 cana de zahar
* 1 1/2 cana apa
* 1 lingura suc de lamaie

Se pune zaharul impreuna cu apa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga sucul de lamaie si se mai lasa la foc mic pentru inca 10 minute.


PREPARARE:

Se dizolva drojdia in apa . Peste faina puneti putina sare si adauga apa . Se amesteca bine si se adauga drojdia dizolvata in aceasta compozitie. Se mai adauga putina apa daca este nevoie. Aluatul trebuie sa semene cu aluatul de paine numai ca va fi foarte putin mai subtire.
Se acopera si se lasa la crescut intr-un loc calduros pentru mai bine de 10 ore (adevarul este ca  eu niciodata nu am asteptat atata :) ) cu cat mai multe ore cu atat mai bine.
Puteti lasa aluatul peste noapte pentru a sti sigur ca nu dati gres .
Apoi incingeti uleiul si luati cu lingurita din aluat si puneti la prajit  ( acestea se vor umfla si vor pluti deasupra uleiului ) pana cand devin maronii si complet rotunde.
Scoateti-le pe o hartie pentru a lua excesul de ulei , iar apoi treceti-le prin sirop.



Balalit - desert cu fidea



INGREDIENTE:

* 450 gr fidea
* 1 cana zahar
* 3 lingurite cardamom pisat
* 3 linguri apa de trandafiri
* putina esenta de vanilie ( optional ) 
* cateva fire de sofran
* 1 lingura unt + 1 lingura ulei pentru a praji fideaua


PREPARARE:

Se pune lingura de ulei intr-o tigaie la foc mic impreuna cu fideaua . Cine doreste sa urmeze reteta originala, atunci va pune fideaua impreuna cu uleiul si untul pe o tava la cuptor.
Se prajeste pana devine aurie si se adauga untul (amestecati in continuu pentru a nu se lipi).
Lasati maxim 5 min pe foc sa fiarba in putina apa.
Intr-un ibric turnati apa de trandafiri adaugati cardamomul, vanilia ,zaharul  putina apa si amestecati la foc mic.
Apoi luati de pe foc si  turnati deasupra fidelei dupa ce ati stins focul. 
Se ia de pe foc si se serveste calda.
Pofta buna !



Total continuturi

Gustariarabestiblogspot. Un produs Blogger.