Un sos indragit in Orientul Mijlociu, in special in Emirate la fiecare comanda facuta ori in restaurante ori de acasa, veti primi acest sos complementar alaturi cu felul de mancare ales ( kebab, shaworma, falafel, mix grilled....etc )
SOS USTUROI
VARIANTA 1
INGREDIENTE :
- 1capatana de usturoi
- jumatate cana de ulei
- 1 lingura suc lamaie
PREPARARE:
Se pune usturoiul in blender si se adauga usor uleiul. Se amesteca pana cand se obtine o pasta consistenta oarecum ca maioneza. Se adauga sucul de lamaie in timp ce amestecati.
SOS USTUROI
VARIANTA 2
INGREDIENTE:
- 4 albusuri de ou
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri otet ( sau suc lamaie)
- 3-4 cesti ulei
- sare
PREPARARE:
Usturoiul se piseaza apoi se amesteca cu albusurile de ou cu telul pana cand se formeaza ca o spuma. Se adauga otetul (sau lamaia ) si se amesteca bine. Uleiul se adaga usor in timp ce batem continutul cu telul la o viteza medie pana cand obtinem textura dorita. Se poate adauga chiar si mai mult ulei decat cantitatea data, daca continutul nu este suficient de gros.