INGREDIENTE:
- 6-7 dovlecei mici
- jum caserola carne tocata ( vita saupair
- 1 pumn coriandru fresh (1 jum cana)
- 2 rosii taiate
- 2 linguri pasta tomate
- 1 ceapa maruntita
- cateva bucati dovleac (bostan)
- 1 lingura branza topita
- jum ardei iute proaspat maruntit
- usturoi pisat + bucatele
-1 cub Maggie vita
-usturoi pudra ( pt carne )
- 1 lingurita nucsoara
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita chimen pudra
- 1 lingurita masala (pt carne )
PREPARARE:
Se spala si se scobesc dovleceii. Intre timp be apucam de amestecul de carne. Intr o tigaie cu ulei punem ceapa la calit ( doar o jumatate din cantitate ) si adaugam carnea tocata cu usturoiul pudra, sare, si masala.
Amestecam pana se rumeneste carnea, apoi la final adaugam lungurita de cheese ( branza topita) Eu folosesc varianta la borcan cum vedeti Mai jos
Acum ne apucam sa umplem dovleceii cu carne.
Intr o crarita se Pune la incins ulei si aducem cealalta jumatate din cantitatea de ceapa la calit. Se adauga usturoi pisat si taiat bucatele, ardeiul iute maruntit, sare, cubul de Maggie si jumatate din cantitatea de coriandru fresh.
Se adauga apoi rosiile taiate si bucatelele de dovleac.
Punem apa (1 Cana ) ,nucsoara , chimen, bulionul, zaharul si usturoiul taiat.
Se reduce focul si se amesteca pana dovleacul Devine moale.
Intre timp punem dovleceii umpluti la prajit. Ii intoarcem pe toate partile pana isi schimba culoarea.
Cand sunt gata, ii aducem in amestecul cu sos si ii lasam la foc mic pana devin moi. Se Mai Pune cate o Cana de apa daca scade.
Cand totul este moale , se adauga coriandru fresh si se stinge focul.
Se serveste cu garnitura de orez.