Etichete
- algeria
- aperitive
- arabia saudita
- bahrain
- bauturi
- carne
- carne de vita
- condimente
- couscous
- desert
- dicitonar culinar arabesc
- dulce
- dulciuri
- egipt
- emirate
- emiratele arabe unite
- Emiratez
- fructe de mare
- grau
- iordania
- iraq
- istoric bucataria araba
- kuwait
- legume
- libanez
- maroc
- miel
- oaie
- oman
- orez
- palestina
- peste
- pui
- qatar
- ramadan
- retete personalizate
- salate
- saudi
- siria
- sosuri
- supe
- tunisia
- uae
- ustensile
- vegetariene
- vita
- yemen
Contact
Translate this page
INGREDIENTE
Dupa categorie
- aperitive (28)
- bauturi (31)
- condimente (3)
- couscous (3)
- desert (46)
- dicitonar culinar arabesc (4)
- fructe de mare (4)
- istoric bucataria araba (2)
- legume (14)
- miel (10)
- oaie (14)
- orez (38)
- peste (6)
- pui (27)
- retete personalizate (11)
- salate (10)
- sosuri (9)
- supe (8)
- ustensile (1)
- vegetariene (9)
- vita (22)
Retete recomandate
-
Poate fi facut cu pui sau cu carne oaie (sau vita). Este dintre cele mai populare mancaruri in Orient in special in Penisula.Este reteta mea...
-
Exista si o oala speciala, cu doua etaje cu care se prepara aceste fel de mancare. Jos se pregateste supa de pui si legume iar la etajul de ...
-
Aceasta reteta ma salvează de multe ori la masa de cina. Este satioasa, ușoară si se serveste cu pâine libaneză. Unele persoane pref...
-
Este desertul meu preferat, dar care imi da mari batai de cap cand vine vorba de a-l gati. De cate ori am incercat sa-l perepar acasa, tot...
-
INGREDIENTE: * 1 pachet bame * 500 gr. carne de vita sau oaie * 2 cepe maruntite * 2 catei usturoi * 1 cubulet maggie * 1 cutie tomatoe past...
-
INGREDIENTE : * 200 g.unt topit, * 150 g.zahar tos, * 2 oua mai mici, * 400 gr gris fin, * 1 lingurita praf de copt, * 1/2 lingurita bicar...
-
Mancarurile bucatariei arabe sunt inainte de toate o ocazie de intalnire in mijlocul familiei si al prietenilor. Conform traditiei se sta pe...
-
INGREDIENTE: * 250g carne tocata vita * 1 pumn orez * 1 ceasca mazare * 2-3 morcovi taiati cubulete * 2-3 cepe mici * 1 cub maggie vita...
-
Visam de o săptămana la sarmalute umplute cu vita in stil arabesc ... Iată ca am si făcut azi !!! Pofta mare si pofticiosilor 😊
-
Preferata mea ! INGREDIENTE: • salata verde taiata • patrunjel taiat • 1 castravete • 1 rosie • 3-4 cepe • un pumn de menta fresh • 1 lin...
Bloguri care imi plac
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
My Ramadan StaplesAcum 11 ani
-
-
-
-
-
Omani coffeeAcum 13 ani
-
-
Happy Eid Al AdhaAcum 14 ani
-
Please Dont take my pictures!Acum 15 ani
-
-
-
-
-
Cauta reteta
Gataif / kadaif / qataifi
Orez " Foga" emiratez ( personalizat)
Cum imi place sa personalizez retetele, nici aceasta nu a scapat de mine :)) Reteta originala difera oarecum la ingrediente. Necesita ceva timp pt preparare, dar rezultatul este si pe Masura ... Va promit ca iese delicios si aspectos !
Deci, sa incepem cu puiul.
PUIUL:
Asa, un pui fiert dupa care il portionam, il condimentam cu condimente pt Kabsa si scortisoara si il prajim. Lasam bucatile de pui deoparte si ne apucam de orez ( in 3 culori )
.OREZUL: Eu am pus o cana si puțin ( un sfert ) pt 3 pers , l am pus la fiert in sare cu multă apa caci dupa aceea se strecoară. Se fierbe pe jumate ( daca este prea mult fiert , se va lipi si nu va mai avea acest aspect dry de bob cu bob ), dupa care se stinge focul si se strecoară de apa . Se lasa deoparte in strecuratoare pt a se usca .
OREZULCU SOS:
Intre timp ne apucam de sos Intr o oala se pune ulei la încins si se calește o jumătate de ceapa tăiată julliene împreuna cu jeera ( boabele de chimion ). Se Adaugă apoi 1 cana si exact un sfert de apa călduță , 1 cub Maggie, 3 chilli verzi maruntiti, sare si piper. Apoi dupa primul clocot se Adaugă 1 cartof mic tăiat , jumate de morcov tăiat , 5 căței usturoi pisați , puțin din toate condimentele si respectiv Scorțișoara, condimente kabsa, cardamom pudra, cuișoare pudra si turmeric. Dupa 5 min se Adaugă 1 lingurița de sos tomate si se lasa pana cartofii si morcovul devin fragezi. Cand s au făcut, se adauga jumătate din cantitatea de orez fiert peste acest sos ( atenție, sosul nu trebuie sa acopere orezul ca altfel devine lipicios ) . Se pune capacul si se lasa focul la mic ( întotdeauna Puneti orezul la cel mai mic ochi de la aragaz). Se verifica din cand cand daca zeama a scazut ( atenție, nu amestecați in orez ). Cand orezul a absorbit toată zeama , se Închide focul si pe o tava se împraștie acest orez pt a se usca.
Acum din celalata jumătate de orez rămasă, împărțim iar cate o jumate ( o jumate coloram orezul galben si cealaltă jum albă ).
Un sfert de orez alb il amestecam cu Scorțișoara si condim Kabsa iar celălat sfert il amestecam cu turmeric ( intr un bol se pune turmeric cu apa calda, cu lungura se stropește orezul si se amesteca pana culoarea devine uniformă ) .
Acum luam din orezul alb si il împrăștiam peste cel din tava ( cel cu sos ) , apoi luam din orezul galben si împrăștiam peste ele .
Deasupra se presară. Coriandru fresh, se pun Bucățile de pui.
Intr o tigaie Prăjim in unt jumate de ceapa tăiată julliene împreuna cu raissins . In aceelasi unt Prăjim pt 2 min caju si migdalele.
Le presăram pe tote peste orez si le băgam la cuptor la minim pt înca 5-10 min.
Daca doriti un orez mai crocant Dati la 160 grade pt 15 min.
Se serveste cu salata sau cu "raita"
Muhallabia
1/4 cana ( 250ml) faina de orez (in lipsa, se risneste orezul pina se obtine pudra)
1,25 l lapte
1 cana zahar
1 lingura apa de trandafiri sau apa de portocal
Fistic sau migdale pt decor
Se amesteca amidonul cu pudra de orez, zahar si se adauga lapte treptat (la temperatura camerei).
Se pune la foc amestecind continuu pina incepe sa ia consistenta. Cind ajunge se ingroasa, se pune in cupe si se decoreaza cu migdale sau fistic.
Autorul blogului :
Cauta dupa ingredient
Tara de origine
Blog Archive
Specific Emiratez
Furni emiratez ( desert cu faina de orez , lapte si sofran )
Un desert specific emiratez savuros ( adorat de copii ) si foarte rapid ! INGREDIENTE: -fiecare fixeaza cantitatea dupa ...