Cauta reteta

Sos de usturoi " Salsat el Thoom"

Un sos indragit in Orientul Mijlociu, in special in Emirate la fiecare comanda facuta ori in restaurante ori de acasa, veti primi acest sos complementar alaturi cu felul de mancare ales ( kebab, shaworma, falafel, mix grilled....etc )

SOS USTUROI 
VARIANTA 1 


INGREDIENTE :

- 1capatana de usturoi
- jumatate cana de ulei
- 1 lingura suc lamaie

PREPARARE:
Se pune usturoiul in blender si se adauga usor uleiul. Se amesteca pana cand se obtine o pasta consistenta oarecum ca maioneza. Se adauga sucul de lamaie in timp ce amestecati.


SOS USTUROI 
VARIANTA 2


INGREDIENTE:


- 4 albusuri de ou
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri otet ( sau suc lamaie)
- 3-4 cesti ulei
- sare 

PREPARARE:
Usturoiul se piseaza apoi se amesteca cu albusurile de ou cu telul pana cand se formeaza ca o spuma. Se adauga otetul (sau lamaia ) si se amesteca bine. Uleiul se adaga usor in timp ce batem continutul cu telul la o viteza medie pana cand obtinem textura dorita. Se poate adauga chiar si mai mult ulei decat cantitatea data, daca continutul nu este suficient de gros.
Se pune sarea la sfarsit si se serveste alaturi de Mix Grilled, Kebab, Shaworma, FalafelSamboosak,  Pui Tikka, Pui Tandoori, Shish Taouk sau chiar Biryani

Total continuturi

Gustariarabestiblogspot. Un produs Blogger.