Nu este un fel ce se maninca zilnic,dar in majoritatea caselor va aparea in meniu de cel putin de 2ori pe saptamina.
Se serveste cu peste prajit "shaeri".
Unii prefera sa faca orezul cu sirop de curmale "dibs" , se procedeaza la fel numai ca in loc de sirop caramelizat se pune acest sirop de curmale este orez si se gateste.
Ingrediente:
* 1 cana jumate de zahar
* 1 lingurita boabe chimen
* 1 lingurita cardamon pudra
* 8 cani apa
* 4 linguri ulei porumb
* 2 linguri apa trandafiri
* 1/4 cana unt in caz ca nu gasiti "samen"(laptele de oaie)
* un sfert lingurita fire sofran
* 2 cani orez
Metoda:
Se spala si se firbe orezul 10min. Se caramelizeaza zaharul intr-o tigaie pina devine maroniu la culoare.
Se adauga apa,cardamonul,chimenul si orezul.
Se fierbe la foc mic 20 min, apoi se strecoara orezul de apa si pune uleiul porumb peste.
Se pune pe foc din nou si se adauga apa trandafir cu untul si amesteca.
Imediat trebuie luat de pe foc si presaram foile de sofran deasupra.
Se va tine pt 20 min acopertit.
sursa:dubai.myforum.ro
0 comments:
Trimiteți un comentariu