INGREDIENTE:
* 4 cani de apa
*1/3 cana cafea macinata proaspata
* 4 linguri cardamon
* 4 cuisoare
PREPARARE:
Intr-un ibric se pune la fiert apa , cardamonul si cafeaua. Continuati a fierbe 3-4 minute. Luati-o de pe foc si acoperiti. Lasati-o acoperita pentru 3-4 minute.Transferati-o apoi intr-un termos special pentru cafea strecurand-o , sa nu lase zat impreuna cu cuisoarele.
Lasati-o sa stea 10 minute inainte de a o servi.
2 comments:
linguri sau lingurite? a iesit o tampenie cu 4 linguri de cardamon praf...
Aici se folosesc linguri, stiu ca suna ciudat dar ei pun mare pret pe aroma. Cafeaua daca este arabica va fi excelenta pt aceasta combinatie caci are un gust mai amarui fata de cafeaua clasica ( sti ca in romania nu se gaseste cafea arabeasca deja cu cardamom).
Nu se serveste indulcita aici , poate de aceea a iesit asa !
Trimiteți un comentariu