INGREDIENTE:
* 1 cana linte
* 1 cana orez bob mic
* 1 ceapa mare taiata rondele
* smantana amestecata cu 4 catei usturoi
* masala mix
* busuioc
* chimion pisat
* sare
* chilli
PREPARARE:
Se pune la fiert separat orezul pana devine moale aproape ca un piure . Intr-o alta cratita se pune lintea la fiert ( dupa ce a stat 1 ora in apa) cu maggie, chilli si masala mix. Dupa ce s-a facut se amesteca cu orezul si se mai lasa pe foc inca 5 min amestecand in continuu.
Separat se pune ulei in tigaie, se pune ceapa la prajit ( atentie nu prea mult pentru a se mentine gustul dulceag ) impreuna cu 1 lingurita busuioc si chimion pisat.
Intr-o farfurie se pune orezul amestecat cu lintea, deasupra putin din ceapa prajita, apoi 2-3 linguri smantana si deasupra inca putin din ceapa prajita.
0 comments:
Trimiteți un comentariu