Aceasta varianta o prefer mai mult decat cele doua mentionate, deorece aceasta varianta se apropie mai mult de reteta originala. Este ceva mai migaloasa decat celelate doua variante de Falafel, dar se merita !
INGREDIENTE:
* 500 gr naut
* 1 si 1/2 legatura patrunjel
* 6 catei usturoi
* 2 cepe
* 10 lingurite seminte susan
* 3 lingurite sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingurita praf de copt
* 4 linguri faina
* 1/4 lingurite turmeric
* 2-3 lingurite chimen macinat
* 1 lingurita coriandru macinat
* 1 lingurita chilli
* 1 lingurita piper negru
* ulei pt prajit.
PREPARARE:
Spalam nautul si il punem la inmuiat peste noapte. Pe cat de des posibil schimbam apa in care se inmoaie nautul.A doua zi clatim nautul si il lasam la scurs.
Dam la blender ceapa, usturoiul, coriandrul si nautul pana se face pasta.
Peste aceasta pasta punem condimentele, patrunjelul tocat si omogenizam bine.
Lasam la frigider pt 30 min, apoi formam chiftelutele pe care le prajim.
2 comments:
Am facut de nenumarate ori falafel dupa aceasta reteta! Sunt extraordinare!
Multumesc, sa va fie de bine :)
Trimiteți un comentariu