PASTA DE MIGDALE:
* 1 Kg migdale macinate
* 700g zahar
* 6 oua
* 2 pliculete zahar vanilat
* coaja rasa de la o lamaie
* 1 Kg migdale macinate
* 700g zahar
* 6 oua
* 2 pliculete zahar vanilat
* coaja rasa de la o lamaie
ALUAT:
* 500g faina
* 100g unt
* 1 praf de sare
* 1/2 pahar apa
* 500g faina
* 100g unt
* 1 praf de sare
* 1/2 pahar apa
SIROP:
*3 linguri de apa de floare de portocal
* 250 g zahar
* 1 l apa
*3 linguri de apa de floare de portocal
* 250 g zahar
* 1 l apa
PREPARARE:
PASTA DE MIGDALE: Se amesteca toate ingredientele iar ouale se adauga unul cate unul pana la obtinerea unui aluat(se poate sa fie nevoie de mai multe sau de mai putine oua in functie de marimea celor pe care le folositi, d aceea le adaugam pe rand)
ALUATUL:Se amesteca faina cu untul topit si se dizolva sarea in apa. Se formeaza un aluat si se framanta energic pana la obtinerea unui aluat ferm. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Apoi se divizeaza in bucati si se obtin foi subtiri:
ALUATUL:Se amesteca faina cu untul topit si se dizolva sarea in apa. Se formeaza un aluat si se framanta energic pana la obtinerea unui aluat ferm. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Apoi se divizeaza in bucati si se obtin foi subtiri:
Se decupeaza cerculete cu diametrul de 10 cm,cerculetele se aranjeaza in formele unse cu unt si tapetate cu faina.
Apoi din pasta de migdale se modeleaza bilutze care se introduc si ele in forme.
Se orneaza cu migdale intregi, sau feliate sau cu bilute argintii... dupa gust si imaginatie.
sursa:rasarit.com
0 comments:
Trimiteți un comentariu