Un desert foarte bun care nu necesita mult timp pentru preparare si care se consuma in special pe perioada Ramadanului.Este foarte adorat de copii si foarte bogat nutritiv.
Optional am mai adaugat aromele de vanilie si apa de trandafiri la reteta traditionala.
INGREDIENTE:
* ½ cana faina orez
* ¼ cana zahar
* 3 oua
* ½ lingurita sofran
* ½ lingurita apa trandafiri (optional)
* ½ lingurita vanilie (optional )
* ½ lingurita vanilie (optional )
* ½ cardamom
* 1-1/2 lingurita praf copt
* ulei pt prajit
PREPARARE:
Bateti ouale cu zaharul si amestecati-le cu faina si celelalte ingrediente.Lasati sa se odihneasca 10 minute.Pune-ti mai mult ulei intr-o tigaie ( mare atentie sa nu se arda) si cu lingura luati din aluat si puneti in uleiul incins pana se ingalbenesc.Intoarceti-le din cand in cand si pe cealalta parte.Cand sunt gata se aseaza pe o hartie care sa suga uleiul din ele si se servesc calde.
0 comments:
Trimiteți un comentariu