INGREDIENTE:
* 2 linguri ulei de masline
* 2 cepe mici taiate marunt
* 2 catei de usturoi, zdrobiti
* 1 lingurita scortisoara macinata
* 1 lingurita coriandru macinat
* 1/2 lingurita baharat (7condimente)
* 250g ciuperci
* 250g spanac tocat
* 2 lingurite suc de lamaie
* 6 foi de placinta
* 50 g unt topit
PREPARARE:
Incalziti in tigaie uleiul, adaugati ceapa, usturoiul si condimentele. Amestecati pana cand se inmoaie ceapa. Adaugati ciupercile si amestecati inca 5 minute, pana cand se evapora lichidul.
Adaugati spanacul si sucul de lamaie.
Amestecati 3 minute sau pana cand se evapora lichidul.
Lasati sa se raceasca.
Pentru a impiedica foile de placinta sa se usuce, acoperiti-le cu un prosop de bucatarie umezit.
Puneti 3 foi una peste alta, dupa ce ati uns fiecare foaie cu putin unt. Taiati foile suprapuse in 8 patrate.
Puneti cate 1 lingura de umplutura de ciuperci la marginea fiecarui patrat.
Rulati marginea patratelor peste umplutura, impaturiti celalalte laturi ale foilor spre interior, rulati foile pana la capat.
Puneti tigaretele pe o tava unsa la o distanta de 2 cm una fata de alta, ungeti-le cu untul ramas.
Coaceti in cuptorul incins 10minute sau pana cand devin aurii.
0 comments:
Trimiteți un comentariu