INGREDIENTE:
* 1 kg carne oaie, sau miel cu os
* 500 gr Basmati orez ( cu bob lung)
* 1 capatana usturoi
* 750 gr iaurt gros de oaie sau bivolita
* coaja de la o lamaie
* 2 linguri faina
* 1 lingurita seminte coriandru macinate
* 1 lingurita seminte chimion macinate
* 1 lingura sumak
* muguri de pin
* 1 lingura baharat ( condimentele arabesti sau 7 spices )
* sare
* piper
PREPARARE:
Se spala carnea, se portioneaza si se pune la fiert impreuna cu condimentele,sumak,chimionul,coriandru, sare si piper.Se fierbe circa 1ora. Orezul se lasa la inmuiat in apa rece pentru 30 minute.
Se scoate carnea , se scurge si se lasa deoparte.
Iaurtul se amesteca f bine cu zeama lasata dupa fiertul carnii si cu faina , la foc mic, ametecand in continuu pana da in clocot.
Se adauga bucatile de carne si se lasa la fiert 15-20 minute.
Se incalzeste cuptorul intre timp.
Se fierbe orezul in apa impreuna cu coaja de lamiaie , sare si piper.
Se scoate carnea si se aseaza pe o tava. Se piseaza usturoiul si se adauga peste carne.
Sr transfera tava in cuptor pentru 5-10 minute pana cand carnea se rumeneste.
Se aseaza pe tava de servit orezul , dupa care peste el punem carnea de la cuptor si la urma sosul de iaurt (sau separat ).
sursa:rasarit.com
0 comments:
Trimiteți un comentariu