INGREDINTE:
• 500g carne de pui (piept, dezosat, fara piele)
• 2 linguri unt
• 2 lingurite ulei de susan
• 1 dovlecel, taiat julienne
• 2 morcovi, taiati rondele
• 1 lingurita boia iute
• 1 varza mica
• 6 catei usturoi, zdrobiti
• ceapa verde (pentru ornat)
• frunze de coriandru (pentru ornat)
• alune prajite (pentru ornat)
PT SOS :
• 1/3 cana ulei de susan
• 1/3 cana seminte de susan prajite
• 2/3 cana sos de soia
• 1 lingurita ardei iute, fulgi
• 1 lingura zeama de lamaie verde
MARINATA MAKKA
• 1/2 cana frunze de coriandru (sau patrunjel), tocate
• 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat
• 1/2 lingurita sare
• 4 catei usturoi zdrobiti
• 2 linguri ulei de susan
Se introduc ingredientele intr-un blender si se proceseaza pana ce devin o pasta omogena.
PREPARARE:
Se marineaza carnea de pui, cel putin 3 ore, intr-un vas inchis, la frigider. Se gatesc taiteii, conform instructiunilor de pe pachet. Se scot si se lasa la scurs. Se incalzesc untul si uleiul intr-o tigaie. Se adauga legumele, boiaua si usturoiul. Se caleste 3 minute. Se frige carnea de pui marinata intr-o tigaie, cca. 7-10 minute pe fiecare parte. Taiteii se incalzesc la microunde (1 minut). Se adauga legumele si dipul, se orneaza cu alune prajite, frunze de coriandru si ceapa verde. Se transfera pe un platou si se cladeste ca o piramida, impreuna cu carnea de pui.
sursa:dubai.myforum.ro
0 comments:
Trimiteți un comentariu