INGREDIENTE:
* supa de legume
* 1 lingurita sofran pudra
* 4 rosii coapte, curatate de coaja si tocate
* 1 ceapa tocata
* 1 lamaie, zeama de la
* 2 linguri faina
* 1 lingura boabe de coriandru macinate
* 2-3 fire de patrunjel, tocat
* 30g unt
* piper negru proaspat macinat
*sare
PREPARARE:
Se inmoaie lintea timp de 1 ora, apoi se fierbe inpreuna cu ceapa timp de 20 de minute, in apa. Se scurge. Se readuce lintea in oala, adauga supa de legume, sofranul si putin piper negru. Se fierbe la foc mic timp de 30 de minute. Se scurge. Intre timp, se pune la fiert 1 litru de apa cu coriandrul macinat, patrunjel, rosii, zeama de lamaie, unt si putina sare. Se fierbe la foc viu timp de 30 de minute. Se adauga, amestecand, faina si lintea scursa. Se serveste fierbinte, ornata cu patrunjel tocat.
sursa:condimente.web
0 comments:
Trimiteți un comentariu